reklamı kapat

POPÜLER

2022 Fiat Egea Cross Wagon

2022 Fiat Egea Cross Wagon; ailenin en yeni üyesinin fiyatında 2 ayda dramatik yükseliş

Ocak ayıyla birlikte satışa sunulan 2022 Fiat Egea Cross Wagon, iki aylık macerasında geldiği fiyat etiketiyle pazar dinamiklerinin ne durumda olduğunu ortaya koyuyor.

2022 yılı Türkiye’nin en çok satan otomobili listesinde yıllardır zirveye oynayan Egea için önemli gelişmelere sahne olacak bir dönem olarak kayıtlara geçiyor. Geçtiğimiz yıl aileye eklenen Cross versiyonun yakaladığı başarıyla tüm dikkatleri üzerine çekmesinin ardından, aynı formülün Station Wagon gövde tipine uygulandığı kombinasyon 2022’nin ilk günleriyle birlikte listelerdeki yerini aldı. Kısa süre içerisinde hibrit motor ve otomatik şanzıman gibi sürüş karakterini tamamen değiştiren yeni seçeneklere de kavuşacak olan Egea’nın bu sayede pazar payını daha da artırma potansiyeli öne çıkıyor. Tüm bu gelişmelerin yanında madalyonun fiyat tarafında ise Türkiye’deki iç pazarda görmeye devam ettiğimiz zam etkisinin varlığı söz konusu. Şu an satışta olan en yeni versiyon konumundaki 2022 Fiat Egea Cross Wagon için iki aylık gelişmelere baktığımızda bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. 11 Ocak’ta listelere 419.900 TL’den giriş yapa versiyon için, zamlı olarak gelen mart listeleriyle birlikte rakam 451.900 TL seviyesine gelmiş durumda. Bu da ay başına ortalama 15 bin TL zam anlamına geliyor.

2022 Fiat Egea Cross Wagon teknik özellikleri

Cross Wagon, SUV görünüm bileşenleriyle donatılan Station Wagon formülünün en erişilebilir seçeneği konumunda. Sadece Lounge donanım seviyesi ile tercih edilebilen model, 550 litrelik bagaj kapasitesi ve yüksek sürüş pozisyonu sunan gövde mimarisi ile outdoor aktivitelerini sevenler, kalabalık aileler ve hobi sahiplerinin tercihi olacağının da sinyalini veriyor. Egea Cross Wagon’un yerden yüksekliği süspansiyon yapısı, jant ve lastik ölçüleriyle Station Wagon gövde tipine göre 35 mm artıyor. Tıpkı Egea Cross’ta olduğu gibi; Cross Wagon da tasarımsal detaylarıyla fark yaratıyor. Otomobilin crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta da devam ediyor. Cross Wagon’un kaslı ön ve arka tamponu, yan marşpiyelleri, 17 inç elmas kesim jantları ve özel tavan rayları da ona güçlü ve gösterişli bir görünüm sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Egea Cross Wagon’da 10 inç dokunmatik ekrana sahip beşinci nesil UConnect 5 multimedya sistemi yer alıyor. Egea Cross Wagon Lounge, 10 inç dokunmatik ekranının yanı sıra, standart olarak sunduğu anahtarsız giriş & çalıştırma ve kablosuz şarj özelliği sayesinde kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.Egea Cross Wagon, aynı zamanda tüm Egea Ailesi gibi sınıfının en zengin güvenlik özelliklerini de kullanıcısına sunuyor. ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı’ ‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk uyarı Sistemi’, ‘Akıllı Uzun Far’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’ ve Ön park sensörleri gibi özellikler bu noktada ön planda.