reklamı kapat

POPÜLER

2022 Ford Bronco Heritage

2022 Ford Bronco ailesine geçmişe selam gönderen retro versiyonlar [Video]

 - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 18:28

2022 Ford Bronco ve Bronco Sport için sunulan sınırlı üretim özel versiyonlar, maceranın başladığı 1966 yılına vurgu yapıyor.

Ford’un 2020 yılında tekrar hayata döndürdüğü Bronco’nun, marka tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğu pek çok kişi tarafından bilinir. 1966 yılından 1996 yılına kadar üretilen ve arazi yeteneklerinin yanında tasarımıyla da bir ikon haline gelen Bronco rozeti, yeni neslinde de klasik çizgilerini koruması sebebiyle kısa sürede hatırı sayılır bir ilgi gördü. Retro tasarım yaklaşımının trend olduğu günümüz dinamiklerinde aileyi daha da eskiye yaklaştırmak isteyen Ford ekibi, toplamda 1.966 adet üretilecek olan Heritage versiyonlarıyla karşımızda. 2022 Ford Bronco ve Bronco Sport ikilisinde tercih edilebilecek olan özel üretim paketlerde, tasarım dokunuşlarının yanında ana gövde renkleri de geçmişe vurgu yapıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Bronco ve Bronco Sport Heritage versiyonlarından öne çıkan detaylar

Tam adıyla “Heritage Limited Edition” rozetini taşıyan versiyonlarına ilk olarak Bronco özelinde baktığımızda renk seçeneklerinin yanında iki farklı gövde tipiyle tercih edilebildiğini görüyoruz. İki ve dört kapılı olarak gelen modelde 17 inçlik jantlar, ızgara paneli, beyaz tavan, çelik tampon, 35 inçlik arazi lastikleri ve retro çıkartmalar karşımıza çıkıyor. Kokpit tarafında da vintage deri döşeme ve yine versiyona özel konsol kaplamaları dikkat çekiyor. Bronco Heritage’in kaputunun altında iki farklı motor seçeneği tercih edilebiliyor. Giriş seviyesinde 2,3 litrelik EcoBoost makine 304 PS güç ve 441 Nm tork üretiyor. Bronco Heritage Limited versiyonu ise 335 PS güç ve 563 Nm tork üreten 2,7 litrelik V6 makineyle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Heritage koleksiyonunun Bronco Sport tarafında ise diğer modelde olduğu gibi ızgara ve gövde panellerinin dışında 17 inçlik jant seti ve 29 inçlik arazi lastikleri dikkat çekiyor. Sport’un en dikkat çekici noktası ise daha kompakt motorları diyebiliriz. Giriş seviyesinde 1,5 litrelik EcoBoost motor 184 PS güç ve 258 Nm tork üretiyor. Bronco Sport’un Heritage Limited paketinde ise 2.0 litrelik motor 250 beygir güç ve 376 Nm tork sunuyor. Bu modelde de yüksek arazi kabiliyeti sunan süspansiyon ve çekiş yönetim sistemi gibi elemanların yer aldığını da belirtmeden geçmeyelim. Tanıtımlarıyla birlikte fiyatları da paylaşılan ürün gamının giriş seviyesinde yer alan Bronco Sport Heritage için 34.245 dolarlık fiyat belirlenmiş durumda. Heritage koleksiyonunun en pahalı versiyonu ise Bronco üzerinden 66.895 dolarlık etikete sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR