reklamı kapat

POPÜLER

2022 Ford Bronco Raptor

2022 Ford Bronco Raptor; vahşi rozet efsaneyle buluştu [Video]

 - Güncelleme: 24 Ocak 2022 15:12

Uzun süredir beklenen tanıtımıyla sahne alan 2022 Ford Bronco Raptor, dönüşün zirvedeki temsilcisi olarak yola çıkacak.

Ford’un Bronco’yu tekrar hayata döndürme planlamasını duyurduğu ilk andan itibaren tüm dikkatleri üzerine çektiği bir sır değil. 60’lı yılların ortalarından beridir ünü markanın da sınırlarını aştığı Bronco için bu yeni yapılanmanın en önemli hatlarından birisi de versiyon çeşitliliğiydi. İlk nesillerde olduğu gibi farklı kombinasyonlarla sunulması üzerine beklentilerin de karşılandığı yeni nesil için zirve nokta da bugün karşımızda. F-150 ve Ranger ürün gamından tanıdığımız Raptor silahlarıyla adeta baştan yaratılan Bronco, arazi yetenekleri ve performansıyla birlikte daha fazlasını arayanlar için göz kamaştırıcı bir seçenek olacak. Özellikle Baja versiyonuyla motor sporları niteliklerini sokaklarda temsil edecek olan 2022 Ford Bronco Raptor, arazide olduğu kadar asfaltta da en iyi olma iddiasını taşıyor.

2022 Ford Bronco Raptor için öne çıkan teknik detaylar

Raptor formülüyle birlikte ailenin diğer üyelerinden de tanıdığımız değişimler bizi karşılıyor. Gövde panelleri üzerinde yapılan değişimlerle birlikte standart versiyondan 25 milimetre daha geniş olan modelin yükseklik tarafında da çok ciddi avantajları beraberinde geliyor. Toplamda ağırlığı 2.600 kilogram olarak açıklanan model, buna rağmen performans verilerinde etkilemeyi başarıyor. 3.0 litrelik V6 benzinli motorun konumlandırıldığı modelde alüminyumdan çok çelik motor panelleri dikkat çekiyor. Bu paneller ağırlık konusunda dezavantaj yaratsa da, Raptor’un kullanım sınırları düşünüldüğünde mukavemet konusunda çok daha iyi bir tercih olduğuna şüphe yok. Bunun en önemli rakamsal kanıtlarından birisi de aracın yük çekiş desteğinin 454 kilogram artırılarak 2.041 kilograma gelmesi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

10 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilen bu motordan 400 beygirin üzerinde güç üreteceğini de detaylarda görüyoruz. Bu gücün dört tekerlekten yere aktarılmasında sürüş modları da önemli görev üstleniyor. Özellik öne çıkarılan Baja modunda, turbo gecikmesinin minimuma indirildiğine dair çok net bilgiler var. Çoğumuzun bildiği gibi Raptor demek sadece performanstan ibaret değil. Altyapı tarafında standart olarak gelen Fox yaylar, tamamen aracın altyapısına özel olarak şemada kendisine yer buluyor. Bununla birlikte 37 inçlik BF Goodrich lastikler ve 17 inçlik jantlar da Raptor ile birlikte gelen donanımlar arasında. Mart 2022’de sipariş alımları başlayacak olan ailenin fiyatları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR