reklamı kapat

POPÜLER

2022 Ford Fiesta
2022 Ford Fiesta
Ford Fiesta

2022 Ford Fiesta, makyajlı model, segmentinin en pahalısı rozetiyle Türkiye’de satışta

 - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 23:50

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde lanse edilen 2022 Ford Fiesta, mayıs ayı itibarıyla Türkkiye listelerine giriş yapıyor.

Ford cephesinin Eylül 2021 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği makyajlı Fiesta ailesi, güncellenen yüzü ve donanımlarıyla rakiplerine karşı güçlendirilerek yola devam edeceğinin sinyallerini verdi. Bunun yanında en baz versiyonunda bile oldukça zengin standart özellikler sunmayı vadeden makyajlı versiyon için Türkiye tarafındaki satış süreci nihayet başlıyor. Kısa süre önce listelere giriş yaptığını gördüğümüz 2022 Ford Fiesta, iki farklı versiyon üzerinden meraklılarının beğenisine sunuluyor. Atmosferik ve turbo benzin/mild hybrid motorların merkezinde şekillenen bu versiyonlar için açıklanan fiyatlar ise Türkiye’deki pazarın geldiği noktanın adeta kanıtı niteliğinde. Üst paketinde 571.700 TL gibi etikete sahip olan Fiesta, Volkswagen Polo ve Seat Ibiza gibi isimleri geride bırakarak segmentinin en pahalısı rozetini de ele geçiriyor.

2022 Ford Fiesta
Ford Fiesta

2022 Ford Fiesta fiyat listesi

Ford’un resmi kaynakları tarafından paylaştığı fiyatlar şu şekilde;

Style – 1.1Lt EcoBoost 75 PS – 5 İleri Manuel – 394.800 TL
Titanium – 1.0Lt mHEV EcoBoost 125 PS – 7 İleri Otomatik 571.700 TL


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Fiesta ile çok daha tatminkar donanımlar listede

Makyajla birlikte Fiesta’nın elektronik sürüş destek asistanları arasına önemli parçalar eklenmiş durumda. Listede; aktif park asistanı, dur-kalk özellikli, adaptif hız sabitleyici, trafik asistanları, kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı, trafik işareti tanımlama ve daha pek çok aktif-pasif destek kendisine yer buluyor. Aracın kokpit tarafında da doğrudan kullanıcı deneyimine etki edecek 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı ve 8 inçlik multimedya ekran geliyor. Yeni sistemde Apple CarPlay ve Android Auto desteği de standart olarak kullanıcıları bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altyapı ve mekanik bazında kayda değer bir değişimin yapılmadığı yeni Fiesta’nın kaputunun altında ise Ford’un son nesil kompakt motorları karşımıza çıkıyor. Türkiye’de de satışa sunulan 1.0 litrelik üç silindirli Ecoboost ünite, hibrit entegrasyonu sayesinde tüketim bazında çok daha iktisadi bir grafik çizme eğiliminde. 125 PS’lik güç ve 7 kademeli otomatik şanzıman paketiyle gelen başlangıç jeneratörü temelli hibrit kombinasyonda 5,2 litrelik ortalama tüketim verisi söz konusu.