reklamı kapat

POPÜLER

2022 Ford Fiesta

2022 Ford Fiesta tanıtıldı; işte makyajla birlikte gelen yenilikler [Video]

 - Güncelleme: 16 Eylül 2021 12:34

Beraberinde önemli özellikleri getiren 2022 Ford Fiesta, B segmentindeki rolünü güçlendirecek silahlarıyla modern dünyaya uyum sağlıyor.

B segmentinin önemli modellerinden Ford Fiesta için beklenen makyaj operasyonu nihayet gösterime çıkıyor. Markanın resmi kaynakları tarafından kısa süre önce duyurulan yeni versiyonda tasarım ve teknolojik bazda kayda değer geliştirmelerin yapıldığını net bir şekilde görebiliyoruz. Tasarım ekibinin aracı daha büyük ve tatmin edici göstermek adına kaput dahil olmak üzere temel gövde elemanlarında yaptığı değişimlerle birlikte Fiesta’da Focus esintilerini yakalamak çok da zor olmayacak. Özellikle 18 inçe kadar esneklik gösteren yeni jant setlerini de bu noktada es geçmemek gerekiyor. 2022 Ford Fiesta ile birlikte donanım listesi de bir üst segmentten gelen parçalarla çok daha güçlü şekilde karşımıza çıkıyor. Tasarımdaki değişim elemanlarından olan LED ışıklandırma grubunun tüm paketlerde standart olarak sunulduğu makyajlı versiyonda opsiyonel olarak Matrix LED teknolojisine sahip farların alınabiliyor olması da altı çizilmesi gerekenler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Fiesta ile birlikte kokpitte de teknolojik revizyonlar öne çıkıyor

Fiesta için biraz önce dikkat çektiğimiz zenginleştirilmiş donanımları aracın içinden gelen görseller de destekliyor. 12,3 inçlik ebatla ailenin diğer üyelerinden de alışık olduğumuz dijital sürücü ekranı makyajla birlikte envantere giren önemli özellikler arasında. Bununla birlikte konsolun ortasında konumlandırılan 8 inçlik multimedya ekranda Apple CarPlay ve Android Auto desteği de standart olarak kullanıcıları bekliyor. Bu donanımlarla birlikte Fiesta’nın elektronik sürüş destek asistanları arasına önemli parçalar eklenmiş durumda. Listede; aktif park asistanı, dur-kalk özellikli, adaptif hız sabitleyici, trafik asistanları, kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı, trafik işareti tanımlama ve daha pek çok aktif-pasif destek kendisine yer buluyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Fiesta motor seçenekleri

Altyapı ve mekanik bazında kayda değer bir değişimin yapılmadığı yeni Fiesta’nın kaputunun altında ise Ford’un son nesil kompakt motorları karşımıza çıkıyor. 1.0 litrelik üç silindirli Ecoboost ünite, hibrit entegrasyonu sayesinde tüketim bazında çok daha iktisadi bir grafik çizme eğiliminde. 125 ve 155 beygirlik iki kombinasyonla gelen başlangıç jeneratörü temelli hibrit kombinasyonda manuel şanzımanla birlikte 7 kademeli otomatik ünite de tercih edilebiliyor. Hibrit versiyonların tüketim değerleriyle sırasıyla 4,9 ve 5,2 litre olarak veriliyor. Aynı motorun 100 beygirlik standart versiyonu da yine tercih listesinde yola devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiesta ailesinin zirvesinde ise her zaman olduğu gibi ST rozeti var. 1,5 litrelik motorun standart olarak konumlandırıldığı bu versiyonda 200 PS güç ve 320 Nm’lik maksimum tork değerlerinin yere aktarıldığını görüyoruz. 0’dan 100’e hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlayabilen Fiesta ST’nin maksimum sürat değeriyse 230 km/s ile limitli. Bu yılın sonlarına doğru sipariş alımlarına başlanacak olan yeni Fiesta ailesinin ilk teslimatları 2022’nin başlarında yapılacak.

Video