reklamı kapat

POPÜLER

2022 Honda HR-V

2022 Honda HR-V fiyatlarının 3 aylık dramatik yükselişi

 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 11:33

Geçirdiği evrimle segmentinin iddialı modellerinden biri haline gelen 2022 Honda HR-V, geride bıraktığımız 3 ayda 100 bin TL’yi aşan zam gördü.

Şubat ayı itibarıyla Türkiye pazarına giriş yapan isimlerden birisi olan yeni jenerasyon Honda HR-V, geçirdiği tasarım evrimiyle sınıfının en dikkat çeken modellerinden biri haline geldi. Tasarım dinamikleriyle “Red Dot” ödülünü de markasına getiren kompakt SUV modeli, şubat ayında olduğu gibi iki farklı seçenek üzerinden listelerde yer almaya devam ediyor. 2022 Honda HR-V ürün gamına fiyat tarafından baktığımızda ise 3 aylık periyotta çok ciddi artışlara sahne olduğunu görüyoruz. Pazara ilk geldiğinde 650.000 TL olan başlangıç versiyonu için bugün 764.400 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bir üst versiyonda ise bu artışın 130 bin TL’ye ulaştması da son dönemlerin en ciddi zamlarından biri olarak değerlendirilebilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Honda HR-V fiyat listesi

Honda’nın mayıs ayı itibarıyla resmi kaynakları üzerinden paylaştığı rakamlar şu şekilde;

Yeni HR-V Advance – 764.400 TL
Yeni HR-V Style- 815.900 TL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Honda HR-V için öne çıkan özellikler

Honda’nın 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen ‘Elektrikli Vizyon Stratejisi’nin en güncel adımını temsil eden yeni kompakt SUV modeli, Coupe esintilerine sahip minimalist ve modern tasarım felsefesiyle dikkat çekiyor. Honda’nın iki gelişmiş motora sahip, güçlü ve verimli hibrit güç-aktarma sistemi e: HEV ile donatılan yeni nesil HR-V, Jazz’da olduğu gibi yüksek verimlilik vadediyor.

Yeni nesil HR-V’nin kaputunun altında, 1,5 litrelik i-VTEC benzinli motoru iki adet kompakt boyutlu ve güçlü elektromotor ile destekleniyor. Benzinli motor tek başına 107 PS güç ve 253 Nm tork üretecek niteliklerde. Verimli ve çevik bir sürüş sunan HR-V e:HEV, üç farklı sürüş modu ile kendini sürüş koşullarına uyarlıyor. Yakıt verimliliğini en üst seviyeye çıkartmak için sürüş koşulları uygun olduğu sürece elektrikli moda geçen sistemde, güç ihtiyacının ortaya çıktığı durumlarda ise hibrit mod devreye giriyor.