reklamı kapat

POPÜLER

2022 Hyundai HB20; i20’nin kuzeni makyajla Avrupa’ya yaklaştı

 - Güncelleme: 08 Temmuz 2022 20:31

Brezilya pazarındaki başarıyı daha da ileri taşımaya hazırlanan 2022 Hyundai HB20, tasarım ve donanımlarıyla çok daha iyi hissettiriyor.

Hyundai’nin Brezilya operasyonu tarafından 2012 yılından beridir satışa sunulan HB20, 2022 model yılıyla birlikte önemli bir makyaj operasyonuna alınıyor. Yaklaşık üç yıl önce ikinci jenerasyonuna geçilen modele özellikle tasarım tarafında çok ciddi dokunuşlar getiren marka, Brezilyalı olmasına rağmen karakteri Avrupa’ya yaklaştırıyor. Pazarda “X” rozetinin de içerisinde olduğu farklı versiyonlarla satışa sunulmasının da etkisiyle, ailenin en popüler modeli olarak bilinen HB20’nin başarı potansiyeli de artmış görünüyor. 2022 Hyundai HB20 ürün gamı, güvenlik tarafında eklenen yeni donanımlarıyla da yüzü gibi Avrupa’ya yaklaşmış durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Hyundai HB20 ile gelen yenilikler

HB20’nin 2022 model yılıyla tasarım tarafında elde ettiği dokunuşlar, otomobili modernliğin yanında sportif karaktere de yaklaştırıyor. Bumerang formlu LED gündüz farları, tamponlar, ızgara ve jant tasarımlarının tamamı makyajla birlikte gelen yenilikler arasında. HB20’nin kapılarını açtığımızda ise özellikle ön konsol odağındaki tasarımın aslında içerisinde bulunduğu pazarı yansıtmaya başladığını hissetmek mümkün. Tasarım yaklaşımı eski nesil hissettirse de 8 inçlik multimedya ekran ve tamamen yeni dijital sürü paneliyle önemli bir kombinasyon sunuluyor. 6 hava yastığı, çekiş kontrol, elektronik stabilite kontrolü ve yokuş kalkış desteği gibi donanımların en baz versiyonda standart olarak sunulduğu HB20’de, üst paketlerle birlikte şerit takip asistanları, kör nokta uyarısı gibi aktif ve pasif güvenlik ekipmanları da geliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni HB20’nin kaputunun altında ise 1.0 litrelik motorun atmosferik ve turbo versiyonları karşımıza çıkıyor. Atmosferik kombinasyonda 80 PS güç ve 5 kademeli manuel şanzıman kombinasyon geliyor. Hyundai, turbonun devreye girdiği pakette ise 120 PS’lik gücü 6 kademeli manuel veya 6 kademeli otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Tanıtımıyla birlikte Brezilya’da siparişe açılan makyajlı HB20, pazarda 14.600 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.