reklamı kapat

POPÜLER

2022 Hyundai HB20S

2022 Hyundai HB20S; kompakt sedan da değişime ayak uydurdu

 - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 20:28

Geçtiğimiz ay lanse edilen hatchback sonrası partiye katılan 2022Hyundai HB20S, önemli revizyonlarla daha tatmin edici seviyeye geldi.

Hyundai’nin Brezilya pazarına özel olarak sunduğu ilk model serisi olan HB20, 2022 model yılıyla birlikte güncel pazar dinamiklerinin seviyesine getiriliyor. Geride bıraktığımız temmuz ayında hatchback gövde tipiyle karşımıza çıkarılan yeni versiyonlara, ağustos ile birlikte sedan dahil oldu. Brezilya’da Volkswagen Virtus gibi modellerle doğrudan rakip olarak maceraya devam edecek olan Hyundai HB20S, donanımın yanında tasarım tarafıyla da artık daha iyi hissettiriyor.

2022 Hyundai HB20S

Tasarım tarafında ön ve arka karakteristik parçalarıyla hatchback ile gen paylaşımının yapıldığı modelde, arka tarafa doğru gidildikçe sedan gövde tipinin farkları ortaya çıkıyor. Yeni model yılıyla birlikte kendisini hissettirecek donanımlardan birisi de full-LED ışıklandırmalar olacak. Bu ünite, tasarıma getirdiği modernlik kadar gece sürüşlerini de yeni bir seviyeye taşıyor. HB20S’in kokpit tarafında geçtiğimizde ise tasarım genleri Avrupa pazarına göre biraz daha geride hissettiriyor. Donanım içinse bu durum kesinlikle böyle değil. Dijital sürücü paneli ve Apple CarPlay-Android Auto destekli 8 inçlik multimedya ekran, kullanıcı deneyiminde Avrupalı modelleri aratmayacak. Avrupa’yı aratmayan taraf güvenlikle de destekleniyor. Burada; şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, çarpışma uyarıları gibi yeni nesil aktif ve pasif sürüş-güvenlik destekleri kullanıcılara sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HB20S’in kaputunun altında ise 1.0 litrelik motor yer alacak. Giriş seviyesinde atmosferik olarak 80 PS güçle gelen bu motor, turbo desteğiyle birlikte 120 PS’e kadar gücü yere aktarabiliyor. Şanzıman tarafında manuel dışında 6 ileri otomatik de listede. 2022 Hyundai HB20S, Brezilya’da 16.621 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Üst versiyonlarda bu rakam 23.413 dolara kadar esneyebiliyor.