reklamı kapat

POPÜLER

2022 Toyota Yaris Ativ

2022 Toyota Yaris Ativ; uygun fiyatlı kompakt sedan yeni neslinde dikkat çekiyor

 - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 16:04

Beraberinde dördüncü nesli getiren 2022 Toyota Yaris Ativ, Avrupalı kuzenlerini aratmayacak donanımlarıyla dikkat çekiyor.

Asya ve Hindistan gibi pazarlarda önemli pay sahibi olan kompakt sedan modelleri, Türkiye’deki alım gücünün düşmesiyle birlikte bizler için de artık radara girmiş konumda. Honda’nın City’i Türkiye pazarına getirmesi ve yeni Renault Taliant ile kullanıcılara seçeneklerin sunulduğu segmentin dış pazardaki temsilcilerinden olan Yaris Ativ de 2022 model yılıyla yeni jenerasyona geçiş yaptı. Tayland merkezli olarak tanıtılan 2022 Toyota Yaris Ativ, donanım olarak Avrupalı araçları aratmayacak listesiyle bizim de dikkatimizi çekmeyi başardı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Toyota Yaris Ativ teknik özellikleri

Toyota’nın Daihatsu ile bölgede gerçekleştirdiği ortaklığın üzerine inşa edilen Yaris Ativ, DNGA isimli yeni nesil bir mimariyi kullanıyor. Türkiye’de de satılan Yaris’te TNGA-B yerine pazar odağında tercih edilen bu platformla önceki nesline göre daha iyileşmiş sürüş deneyimi vadediliyor. Eski modele göre ebatsal olarak da önemli iyileştirmelerin yapıldığı Yaris Ativ’in 70 milimetre artırılan aks mesafesi, özellikle iç yaşam alanında çok ciddi fark yaratma potansiyeline sahip. Ailenin kaputunun altında ise 1,2 litrelik atmosferik motorun 94 PS güç ve 110 Nm tork ürettiği bir motor karşımıza çıkıyor. Şanzıman tarafında ise CVT-i otomatik ünite standart.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Yaris Ativ ile birlikte donanım listesi de oldukça geniş. Modernleşen kabin tasarımıyla birlikte 9 inçlik multimedya ekran ve 7 inçlik panelin konumlandırıldığı dijital sürücü paneli kolaylıkla ayırt ediliyor. Ön ve arka yolcular için otomatik klima, 64 farklı renk seçeneğiyle gelen ambiyans aydınlatma, Pioneer imzalı ses sistemi, adaptif hız sabitletici, geri bölge sürüş asistanı ve kör nokta uyarısı da yine aracı Avrupalı modelleri aratmayacak seviyeye taşıyor. Dört lastikte standart disk frenlerin kullanılması da önceki nesli unutturacak detaylar arasında. Tanıtımıyla birlikte Tayland merkezli olarak satış süreci başlayan Yaris Ativ, 15.232 dolarlık başlangıç fiyatına sahip. Ailenin en pahalı versiyonu ise 19.472 dolarlık etiket taşıyor.