reklamı kapat

POPÜLER

2022 Toyota Sienta

2022 Toyota Sienta; Minivan serisi yeni jenerasyona taşındı

 - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 20:18

Avrupalı modelleri aratmayacak bir dönüşümle tanıtılan 2022 Toyota Sienta, segmentinde daha iddialı konuma gelmek istiyor.

Toyota’nin Japonya merkezli olarak satışa sunduğu modellerden olan Sienta, 2022 model yılıyla birlikte yeni bir jenerasyona geçiş yapıyor. Türkiye’de de satışa sunulan Avrupalı ürün gamını aratmayacak değişimlerle kesinlikle daha global hissettiren minivan modeli, 7 kişilik yolcu kapasitesini daha iyi bir sürüş deneyimi sunma iddiasında. Beraberinde üçüncü jenerasyonu getiren 2022 Toyota Sienta, TNGA platformu sayesinde daha güvenli bir araç olarak yollara çıkacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkanlarıyla 2022 Toyota Sienta

Yaklaşık 20 yıldır Toyota’nın bölgedeki yelpazesinde yer verdiği Sienta, yeni nesliyle birlikte TNGA-B platformu üzerine geliştiriliyor. Kısa süre önce Türkiye satışları başlayan Yaris Cross’tan da tanıdığımız bu platformla birlikte, aracın ebatlarında çok radikal bir değişime gidilmemesi dikkat çekiyor. 4.300 milimetre toplam uzunluk, 1,695 milimetre genişlik, 1.670 milimetre yükseklik ve 2.750 milimetre aks mesafesi değerleriyle yola devam ediliyor. Ebatların sabit kaldığı yeni tabloda, aracın dış ve iç tasarımı ise önemli revizyonlar taşıyor. Dışarıda akıllarımıza Fiat Panda’yı getiren yeni karakteristik detaylar, kokpitte ise güncel Toyota ürün gamının donanımlarıyla kombin ediliyor. Kaputunun altında 1,5 litrelik motorun benzinli ve hibrit seçenekleriyle sunulduğu yeni Sienta, Japonya’da 14.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Hibrit motorlu en pahalı paketle birlikte bu rakam 22.000 dolara kadar çıkabiliyor.