reklamı kapat

POPÜLER

2022 Jeep Renegade e-Hybrid

2022 Jeep Renegade ve Compass için e-Hybrid versiyonları yüzde 15 daha az yakıt tüketimiyle geldi

 - Güncelleme: 20 Ocak 2022 16:07

Şarj edilebilir hibrit seçeneklerden sonra başlangıç jeneratörlü sistemi getiren e-Hybrid rozeti, 2022 Jeep Renegade ve Compass’ın fiyatlarını da daha aşağı çekecek.

2022 model yılının hareketliliği Jeep cephesinde de başladı. Kısa süre önce Brezilya merkezli olarak Renegade’in makyajını görücüye çıkartan markanın kaputun altı için gerçekleştirdiği planlama da bugün itibarıyla karşımızda duruyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonlardan sonra Renegade ve Compass ailesinde mild-hybrid sistemini getiren e-Hybrid rozeti saatler önce duyuruldu. 2022 Jeep Renegade ve Compass modellerinde geleneksel motorlu dinamiklere oranla yüzde 15’i bulan oranda daha az yakıt tüketimini getiren e-Hybrid ile birlikte emisyon değerlerinde de ufak iyileştirmeler teknik tabloya yansıyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonlara göre fiyat olarak da daha avantajlı olacak bu kombinasyonların yıl içerisinde Türkiye satışları da başlayacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Jeep Renegade e-Hybrid ve 2022 Jeep Compass e-Hybrid için öne çıkan özellikler

Tanıtımla birlikte hibrit esintilerini barındıran yeni renk seçenekleriyle de beğeni kazanan iki modelin teknik detayları da açıklandı. Her iki versiyonun kaputunun altında da 1,5 litrelik turbo benzinli motor standart olarak kullanıcıları bekliyor olacak. Önden çekişli altyapı ve 7 ileri çift kavrama şanzıman ile kombin edilen bu motor 130 beygir güç ve 240 Nm’lik tork değeri üretiyor. 48V’lık başlangıç jeneratörlü sistem ise 20 beygir ve 55 Nm üreten elektrik motoruyla sisteme entegre ediliyor. 48V sistemin şehir içi kullanımda tamamen elektrikli sürüşe olanak tanıyacak olması da kullanıcı deneyiminde önemli etken. Düşük hızlı manevralarda ve aracı ilk kalkış ivmelenmesinde içten yanmalı motorun devrede olmadığı sürüş mümkün olacak. Araçların kokpitinde konumlandırılan plastik malzemeleri geri dönüştürülmüş malzemelerden imal edilmesi de, sürdürülebilirlik felsefesini emisyon kadar diğer yönlerle de destekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR