reklamı kapat

POPÜLER

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Türkiye’de satışa sunuldu; işte fiyat ve özellikler

 - Güncelleme: 16 Nisan 2022 23:03

Tek motor ve donanım kombinasyonuyla satışa sunulan 2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain, çok yönlü kullanım yetenekleriyle öne çıkacak.

Mercedes’in geçtiğimiz yılın ağustos ayında küresel tanıtımını gerçekleştirdiği C-Serisi All-Terrain, Avrupa pazarı sonrasında Türkiye pazarına giriş için hazır. Nisan ayı itibarıyla listelerdeki yerini alan model, SW gövde tipinin arazi kabiliyetleriyle harmanlandığı dinamikleriyle öne çıkıyor. Markanın özellikle konfor elemanlarıyla ön plana çıkarttığı 2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain, tek motor ve donanım kombinasyonu üzerinden Türkiye’de tercih edilebiliyor. 204 beygir güç üreten 1,5 litrelik benzinli motorun konumlandırıldığı bu versiyon için 1.387.000 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. C-Serisi All-Terrain’in vergiler hariç liste fiyatının 651.883 TL olduğunu da belirtmekte fayda var.

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain teknik özellikleri

C-Serisi Estate üzerine geliştirilen All-Terrain versiyonu, beraberinde oldukça nitelikli değişimleri getiriyor. Arazi sürüş kabiliyeti düşünülerek aracın standart pakete göre 40 milimetre daha yukarıda konumlanışı bu noktada ilk bilinmesi gerekenler arasında. Bununla birlikte benzer dönüşümlerde de gördüğümüz plastik gövde panelleri de kolaylıkla ayırt edebilebiliyor. Mercedes’in All-Terrain versiyonu için jantları da özel olarak tasarlaması dikkat çekiyor. Ebatları 17 ile 19 inç arasında değişen bu jantlar standart paketlerde sunulmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

All Terrain versiyonundaki değişimler sadece görsellik ve yükseklik ile sınırlı değil. Altyapıda dört noktalı süspansiyon sistemi, standart versiyonlara göre daha mukavemetli bir yapıyla geliyor. Aracın tüm sürüş dinamiklerini etkileyen Offroad ve Offroad+ modları da standart C-Serisi’nde görmediğimiz özellikler arasında. Bu paketle birlikte arazi araçlarında gördüğümüz eğim itiş desteği standart olarak sunuluyor. Arka tarafta ise ekstra yükler ve araçlar için çekiş asistanı geliyor. Bu asistan 5 km/s gibi düşük seyir sırasında sürücüye manevra konusunda yardımcı oluyor. Türkiye’de satışa sunulan C 200 4MATIC ile birlikte tüm versiyonlarında standart olarak 4×4 desteğiyle geldiğini de belirtmekte fayda var.