reklamı kapat

POPÜLER

Türkiye'de en çok izlenen filmler

2022 özelinde Türkiye’de en çok izlenen filmler belli oldu

 - Güncelleme: 30 Aralık 2022 12:20

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılı içerisinde Türkiye’de en çok izlenen filmler hangileri oldu? Sinemalar özelinde cevap belli oldu.

“Türkiye’de en çok izlenen filmler hangisi?” sorusunun 2022 özelindeki cevabını buradaki verileri ile Box Office Türkiye verdi. Sinemalara giren tüm filmleri kapsayan liste kapsamında lider Bergen oldu. Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünde yer aldığı Bergen (Şu an Amazon Prime Video içerisinde), verilere göre 5,4 milyon kişi tarafından izlendi ve gişede ₺160.057.802 hasılat elde etti. İkinci sırada yerli filmlerden Kesişme – İyi ki Varsın Eren, üçüncü sırada ise Marvel filmlerinden Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında karşımıza çıktı. Listenin devamında (İlk 10) Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi, Aslan Hürkuş Kayıp Elmas, Avatar: Suyun Yolu, The Batman, Marvel filmi Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok ve çocuklara yönelik Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey bulunuyor.

Türkiye’de en çok izlenen filmler listesinin ilk 100’ünde Çakallarla Dans 6, Kirpi Sonic 2, Dilberay, Black Adam, Tay, Kırmızı, Top Gun Maverick, Black Panther: Yaşasın Wakanda, Jurassic World: Hâkimiyet ve oyun dünyasında gelen Uncharted gibi filmler de yer alıyor. Box Office Türkiye verilerine göre 2022’de Türkiye’de 366 yeni film yayınlandı ve bunlar 35 milyon seyirciye ulaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pandemi döneminde çok ciddi bir darbe alan sinema sektörü, artık yavaş yavaş toparlanıyor ancak halen pandemi öncesi dönemden uzakta bulunuyor. Bunda alışkanlıkların değişmesi (Artık gençler arasında Netflix ve Disney+ gibi platformlar daha çok öne çıkıyor) yanında çok pahalı hale gelen sinema biletlerinin de etkisi bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’deki sinemaların kalitesi konusunda da çok ciddi eleştiriler yapılıyor. Özellikle karanlık perdeler 2022 yılında da tepki çekmeye devam ediyor.

Türkiye’de en çok izlenen filmler yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü