reklamı kapat

POPÜLER

2023 Alfa Romeo Stelvio

2023 Alfa Romeo Stelvio; Tonale izleri ailenin büyüğüne de yansıdı

 - Güncelleme: 27 Ekim 2022 16:41

Giulia ile paralel geliştirmeler barındıran 2023 Alfa Romeo Stelvio, yeni yüzüyle çok daha dikkat çekici bir SUV olacak.

Alfa Romeo’nun yeni döneminin temel taşlarından birisi olan Stelvio, yollara çıkışının üzerinden geçen altı yıllın ardından makyaj operasyonuna alındı. Giulia ile birlikte tanıtılan yeni ürün gamı, tasarım tarafında önceki versiyona göre çok daha dikkat çekici detaylar taşıyor. Tonale’de gördüğümüz ve kökenlerini SZ ve Brera’dan alan yeni ışıklandırma grubu, 2023 Alfa Romeo Stelvio için en belirleyici karakteristik değişimlerden olacak. Yine Giulia’da olduğu gibi yeni donanım paketi ve güncellenmiş kokpit elemanları da Stelvio’ya yansıtılan değişimler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 Alfa Romeo Stelvio ile öne çıkan yenilikler

Stelvio’ya makyajla birlikte gelen yeni LED Matrix teknolojili ışıklandırma gruplarıyla birlikte Competizione paketi öne çıkıyor. Sprint, Veloce ile birlikte donanım paketleri arasında zirveyi temsil edecek olan Competizione’de performans esintileri daha fazla hissedilecek. Bu pakette 21 inçlik jant seti, kırmızı fren kaliperleri, aktif süspansiyon sistemi, çift egzoz çıkışları, ve Ay Işığı Grisi adından özel bir renk seçeneği sunulacak. Alfa, aydınlatma dışında aracın aerodinamiğine de olumlu etkileyecek ızgara revizyonu da yapmayı ihmal etmiyor. Yeni Stelvio’nun kokpitinde ise 12,3 inçlik güncellenmiş bir dijital sürücü ekranı karşımıza çıkıyor. Evolved, Relax ve Heritage isimli temaların sunulduğu panelle birlikte sürücüye değişken bir sürüş hissiyatı yansıtılmak isteniyor. Bununla birlikte döşemeler ve Harman/Kardon ses sisteminde de premium hissiyatı yukarıya taşıyan dokunuşlar söz konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajlı versiyonun motor tarafında ise bir değişim yok. Ailenin giriş seviyesinde yaklaşık 280 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo benzinli motora yer veriliyor. 2,2 litre hacimli dizel motor da 210 beygire yaklaşan güçle seçenekler arasında olmaya devam edecek. Alfa’nın makyajlı versiyonla birlikte Giulia’da dizel motor seçeneğini kaldırması dikkat çekmişti. 8 Kademeli otomatik şanzıman ve sınırlı kaymalı mekanik diferansiyel kilidi gibi altyapı elemanlarında ise herhangi bir değişim söz konusu olmayacak.

İlginizi çekebilir

Opel Grandland GSe ile yeni performans rozeti SUV ürün gamında