reklamı kapat

POPÜLER

Forza Motorsport

2023 bitmeden çıkacak Forza Motorsport için yeni video ve detaylar geldi

 - Güncelleme: 26 Ocak 2023 10:27

Yarış dünyasının uzun zamandır merakla beklediği yapımlardan olan Forza Motorsport için yeni bir video paylaşımı yapıldı.

Herhangi bir yıl ya da özel bir ek kullanılmadan direkt olarak Forza Motorsport adı altında hazırlanan yeni yarış simülasyonu, 2023’ün sonuna doğru çıkışını yapacak. Uzun zamandır gündemde olmasına rağmen halen net bir çıkış tarihin verilmediği oyun, Xbox Series X, Xbox Series S oyun konsolları ve elbette PC’lerde deneyimlenebilecek. Turn 10’un imzasını taşıyan yapım, yeni paylaşılan yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere grafiksel olarak oldukça etkileyici görünüyor. Ray Tracing yani ışın izleme kullanımının yüksek olduğu simülasyon için firma “şimdiye kadar yapılmış teknik olarak en gelişmiş yarış oyunu” açıklamasını yapıyor. En büyük rakibi PlayStation dünyasına özel Gran Turismo olacak yeni Forza Motorsport, yapılan açıklamaya göre başlangıçta 500’den fazla araca sahip olacak ve bu araçlar için 800 farklı yükseltme seçeneği sunulacak. Aktarıldığı kadarıyla oyundaki araçlar arasındaki 100 seçenek seriye ilk defa giriş yapacak. Çok sayıda pist taşıyacak oyunda dinamik hava değişiklikleri ve gece / gündüz geçişi de olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fotogrametri ve lazer taramalı görüntülerin yardımıyla Forza Motorsport’taki ortamların serinin önceki oyunlarına kıyasla 10 kat daha gerçekçi ayrıntılara sahip olduğunu söylüyor. Bu açıdan beklentilerin çok yüksek olduğu yapımda, araç renklerine özellikle odaklanıldığı belirtiliyor. Turn 10, oyunda yer alan araçların boyalarını taramak için bir spektrofotometre kullanmış. Bu yeni görsel veri alma tekniği sayesinde araçlardaki boya görünümü daha gerçekçi (Işığa olan değişim özelinde) hale getirilmiş.

Şirket bir önceki simülasyonu olan Forza Motorsport 7‘yi 2017 yılında çıkarmıştı. Şirketin bundan önceki simülasyon tarzında olmayan yarış oyunu ise 2021 yılında çıkan Forza Horizon 5 olmuştu.

Forza Motorsport yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü