reklamı kapat

POPÜLER

2023 Ford Mustang
2023 Ford Mustang

2023 Ford Mustang tanıtım öncesinde sızdı; işte ilk detaylar

 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 23:42

Detroit Otomobil Fuarı kapsamında örtülerinden kurtulmasını beklediğimiz 2023 Ford Mustang için organizasyon öncesi önemli detaylar göründü.

Kısa süre önce kapılarını açan Detroit Otomobil Fuarı, Amerika odaklı modellerin dışında tüm dünyayı ilgilendiren bazı önemli isimlere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. General Motors tarafında özellikle Chevrolet’nin gerek elektrikli gerekse geleneksel ürün gamıyla gövde gösterisi yaptığı organizasyonun yıldızlarından birisi de 2023 Ford Mustang ürün gamı olacak. 60. yılına doğru gittiği unutulmaz macerasında akıllara kazınan sayısız versiyonu geride bırakan Mustang, fuar kapsamın tanıtılacak yeni aileyle birlikte yedinci nesile geçiş yapacak. 2030 öncesi tamamen elektrikli versiyonunu da görmeyi beklediğimiz Mustang, geleneksel motor dinamiklerinin yoğunlukta olduğu son nesille de karşımıza çıkarılacak gibi görünüyor. Resmi tanıtım etkinliğine saatler kalan yeni Mustang için geri sayım devam ederken, dış kaynaklarda sızıntı niteliğinde çok ciddi kareler radarımıza takıldı.

2023 Ford Mustang

2023 Ford Mustang için göze çarpan ilk noktalar

Ford’un geliştirme sürecinde yaptığı açıklamalar ışığında tamamen farklı sürüş yeteneklerini öne çıkarttığı yeni nesil Mustang, tasarım olarak da kendine has nüanslar getirecek gibi görünüyor. Tanıtımı aratmayan sızıntı görsellerine baktığımızda araçların ön bölümleride, önceki nesile göre kolaylıkla ayırt edilecek değişimler yapıldığını görüyoruz. Ana ışıklandırma grubu ve kaput gibi temel parçalarla birlikte tamponlarda da farklılıklar öne çıkıyor. Yeni Mustang’in genel hatlarında ise biraz daha sadelik hakim. Köşeli yaklaşımdan ziyade daha oval ve rafine bir yapı söz konusu.

2023 Ford Mustang

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sızıntıda yer alan kokpit ise büyük oranda beklentileri karşılıyor. Tek çerçevede buluşturulan sürücü ve multimedya ekranı, diğer üreticilerde de gördüğümüz yeni trendden izler taşıyor. Aracın Start/stop düğmesinin havalandırma çıkışlarıyla birlikte orta bölümde konumlandırılması ise ilginç tercih arasında. Tüm bunlarla birlikte dört tekerlekten güç aktarımı sağlayan yeni bir altyapı, manuel şanzıman seçeneği, V8 motor ve Avrupa için geliştirilmiş hibrit destekli EcoBoost ünite gibi detaylar hala geçerliliğini koruyor. Yeni Mustang ile ilgili son detaylar LOG.com.tr’de olacak.