reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Neo QLED

2023 model Samsung QLED TV’ler Türkiye’de; işte yeni modellerin öne çıkan özellikleri

Samsung, İstanbul’da gerçekleştirdiği bir etkinlikte 2023 model Neo QLED 8K ve QD-QLED televizyonlarını lanse etti. Samsung QLED TV modelleri üstün görüntü kalitesi ve sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor.

Samsung, sürdürülebilirlikle ilgili üç yenilikçi ve öncü yaklaşım benimsiyor: Karbonu geri dönüştürülmüş malzemelere dönüştürmek, daha az malzeme kullanmak ve ürün ve ambalajların ileri dönüşümünü sağlamak. Samsung’un 2023 TV’leri, monitörleri ve uzaktan kumandalarında en az yüzde 50 oranında geri dönüştürülmüş reçine malzeme kullanılıyor. Samsung ayrıca “Yapay Zeka Destekli Enerji Modu”yla kullanıcıların enerji tüketimi ve kullanım alışkanlıklarını takip edebilmesini ve denetleyebilmesini sağlıyor. Yapay zeka destekli enerji modu özelliği ekranda izlenen içeriği dahi takip edebiliyor, izleyicinin dikkatini dağıtmadan enerji tüketimini azaltabiliyor. Samsung’un üçüncü nesil “SolarCell uzaktan kumandasında artık daha az malzeme kullanılıyor ve kumanda daha kompakt bir yapıyla karşımıza çıkıyor.  Samsung QLED modelleri haricinde OLED televizyonlarını da görücüye çıkardı. OLED modeller sunduğu derin siyahlarla göze çarpıyor. QLED modellerinde olduğu gibi OLED modeller de farklı ekran boyutu seçenekleriyle satın alınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

samsung

Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi:

”Samsung olarak teknolojinin insan yaşamını daha karmaşık hale getirmek yerine zenginleştirmesi ve güçlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Teknolojik inovasyonlarımızla lider bir markayız. Bununla birlikte teknoloji tek odak noktamız değil. Kullanıcılarımızın ürünlerimizi keyifle ve rahatlıkla kullanabilmelerini, ürün deneyiminin kolay, stressiz ve kullanıcıların sezgileriyle uyumlu olmasını arzu ediyoruz. Bunun için globaldeki Calm Tech yaklaşımımızı ürünlerimizle destekliyoruz. Söz konusu yaklaşımla kullanıcı daha problemin varlığından haberdar olmadan problemin çözümüne odaklanıyoruz. Bu da bizi Smart Things hizmetimize götürüyor.

Smart Things’in anında bağlanabilme, kolaylık, çoklu merkez, uyumluluk ve güvenlik özellikleri bize bunu sağlıyor. Bunun yanı sıra Samsung olarak inovasyonu sadece teknolojiyi geliştirme değil, aynı zamanda bir sürdürülebilirlik hamlesi olarak yorumluyoruz. Bizim için sürdürülebilirlik; ürünlerimizin başlangıç noktasından, kullanım süresinin bitimine kadar devam eden bir yolculuk. Bu yolculuk kaynak ve üretim aşamasıyla başlıyor. Ardından dağıtım, kullanım ve geri dönüşüm aşamalarıyla devam ediyor. Sürdürülebilirlik adına inovatif çözümler getiriyoruz. Örneğin PET üretimi sırasında havaya salınan karbondioksiti toplayarak dönüştürüyoruz ve düşük karbonlu reçine elde ediyoruz. Bu reçine de Samsung TV’lerin arka panellerinin üretiminde kullanılıyor. Kullandığımız enjeksiyon teknolojisi sayesinde reçine kalıplarının arasında hava enjekte ediyoruz. Daha az malzeme kullanımının bir başka sonucu da ürünlerin ağırlığının azalması. Örneğin 65 inch TV’lerimizin ağırlığını 1 kg’a kadar düşürebildik. Kutularımızın geri dönüşümünü sağlayarak daha az atık oluşturmaya odaklanıyoruz.

Samsung Electronics Türkiye Ses ve Görüntü Sistemlerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Erkan Yıldırım da Samsung QLED TV’lerle ilgili açıklamada bulundu

”Büyük ekranda üst düzey görüntü ve ses kalitesi ile izleme deneyimi yaşamak isteyenlerin ihtiyaç duyacakları birçok yenilikçi teknoloji sunan 8K TV’ler, çığır açıcı pek çok teknolojik özelliği de beraberinde getiriyor. Samsung yeni Neo QLED 8K TV serisi ve son teknoloji MICRO LED’ler ile gerçeğe en yakın TV deneyimini vadediyoruz. Arka ışık denetimi, kontrast seviyeleri, kalibrasyon ve derinlik artırımı gibi birçok özellik de bu vaadimizi gerçekleştirmemizi sağlıyor.”

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın