reklamı kapat

POPÜLER

Ford

2024 Ford Mustang Mach-E GT Bronze Appearance Package görücüye çıkarıldı

2024 Ford Mustang Mach-E GT Bronze Appearance Package görücüye çıkarıldı. Model firmanın elektrikli taraftaki iddiasını güçlendirdi.

2024 Ford Mustang Mach-E GT Bronze Appearance Package, en hızlı Mach-E olarak öne çıkmayı başaran bir araç oldu. “Bronze Appearance Package” altında dikkat çekici görünen 20-inç jantlar üzerine kurulmuş tamamen elektrikli model, paketin temeli olduğu üzere birçok “Bronz” renkte detay taşıyor (Ön panjur komple Bronz renkte) ve toplam üç farklı renkte elde edilebiliyor. İlk aşamada ABD’de satılacak bu paket, taşıdığı performans güncellemeleriyle beraber 0’dan 100 km/s hıza en kısa sürede çıkabilen Mach-E olmuş durumda. Garip şekilde henüz bu konuda spesifik bir süre paylaşmayan Ford, şu an en hızlı Mach-E GT ile 480 beygir gücü ve 634 lb-ft tork sunuyor. “Bronze Appearance Package” temelli Mach-E’nin başlangıç fiyatı ABD pazarı için 61 bin dolar olarak açıklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Goodwood Festival of Speed” kapsamında bir sürpriz yapılmış elektrikli ralli aracı Ford Mustang Mach-E Rally de tanıtılmıştı. İlk tanımında dikkat çeken araç kamuflajlı olarak gösterilmişti ve bazı detayları gizlenmişti. Daha sonra ise sarı renkli lansman rengiyle beraber buradaki açık gösterim gerçekleştirilmişti. 2024 model yılına sahip Ford Mustang Mach-E Rally, isminin de işaret ettiği üzere direkt olarak Türkiye’de de satılan “Ford Mustang Mach-E” üzerine kuruluyor ve “Rally” yani arazi eğlencesi için özel olarak hazırlanmış bir elektrikli konumunda bulunuyor.

Tasarımındaki en büyük ralli göndermesi, kapalı yapıdaki çok güzel duran beyaz jantları ve büyük rüzgarlığı olan araç, kağıt üzerinde kalacak bir konsept değil. Bu aracı 2024 yılında üretime alacağı ve satışa sunacağı aktarılan Ford, yeni model için sonunda teknik detaylar da paylaşıyor. Resmi verilere göre araç iki farklı elektrik motoru üzerinden 480 beygir (358 kW / 487 PS) güç ve 880 Nm tork getiriyor.

Arazide uzun mesafeli yanlamalar için özel tasarlanan bir RallySport Drive moduyla gelen model, toprak sürüşlerine uygun BF Goodrich Trail Terrain T/A lastikler üzerinde yol alıyor. Araçta Mustang Mach-E GT ile birebir aynı kokpiti kullanan ve böylece ralli eğlencesi ile konforu yani gündelik kullanımı bir arada sunmayı hedefleyen dev üretici Ford, araçta 91 kWh batarya paketine yer veriyor ancak henüz net bir menzil açıklanmıyor.

2024 Ford Mustang Mach-E GT yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli