reklamı kapat

POPÜLER

Shelby Super Snake

2024 Ford Mustang temelli canavar: “Shelby Super Snake”

Bugün ABD’de 2024 Ford Mustang temelli bir canavar doğdu. Çok iddialı görünen “Shelby Super Snake” resmi olarak tanıtıldı.

Shelby Super Snake, Shelby American’ın 2024 Ford Mustang’i temel alan ilk aracı olarak karşımızda ve kışkırtıcı gövde parçalarıyla Mustang efsanesinin son jenerasyonunu çok ama çok daha etkileyici ya da başka bir deyişle kaslı hale getiriyor. ABD pazarı için sadece 250 adet üretilecek aracın üstü açık versiyonu da bulunuyor, sürücülere en üstte 5.0-litrelik süperşarj destekli V8 motor ile tam 830 beygirlik bir gücün kontrolü veriliyor. Bu kadar güç istemeyenler ya da bu güçten korkanlar için 480 beygirlik daha düşük bir versiyonu da bulunan Super Snake, sportif sürüşlere özel bir süspansiyon sistemi taşıyor ve yüksek ihtimalle iç titreten Borla egzoz sistemi ile yüksek hıza uygun gelişmiş frenler kullanıyor. Yaz ortasında üretileme alınacak aracın henüz fiyatı açıklanmıyor ancak elbette düşük bir fiyatın açıklanması beklenmiyor. Otomobil dünyasının önemli efsanelerinden olan Shelby, her seferinde etkilemeyi başarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce 2024 Ford Mustang Mach-E GT Bronze Appearance Package görücüye çıkarılmıştı.“Bronze Appearance Package” altında dikkat çekici görünen 20-inç jantlar üzerine kurulmuş tamamen elektrikli model, paketin temeli olduğu üzere birçok “Bronz” renkte detay taşıyor (Ön panjur komple Bronz renkte) ve toplam üç farklı renkte elde edilebiliyor. İlk aşamada ABD’de satılacak bu paket, taşıdığı performans güncellemeleriyle beraber 0’dan 100 km/s hıza en kısa sürede çıkabilen Mach-E olmuş durumda. Garip şekilde henüz bu konuda spesifik bir süre paylaşmayan Ford, şu an en hızlı Mach-E GT ile 480 beygir gücü ve 634 lb-ft tork sunuyor. “Bronze Appearance Package” temelli Mach-E’nin başlangıç fiyatı ABD pazarı için 61 bin dolar olarak açıklıyor.

Shelby Super Snake yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli