reklamı kapat

POPÜLER

yerli otomobil

2030 öngörüsü; yerli otomobil ile birlikte 1 milyon elektrikli araç!

TOGG‘nin 2022 yılında seri üretime geçeceği yerli otomobil ile birlikte hayata geçecek dikkat çeken bir planlama yayınlandı.

Otomotiv sektörünün geleceği elektrikli araç teknolojilerinde yatıyor. Üreticiler içten yanmalı motorlara yaptıkları yatırımları neredeyse kesti. Bunun bilincinde olan TOGG, yerli otomobil için herhangi bir içten yanmalı motor opsiyonu sunmayarak tamamen elektrikli bir araç tanıttı. Elektrikli araç teknolojilerinde belki de en önemli yere sahip olan kısımlar. bataryalar ve şarj istasyonları. Bilindiği üzere elektrikli araçlar bataryaları boşaldığında şarj gereksinimi duyuyor. Şarj sırasında gereken elektrik gücü de şebekeden sağlanıyor. Ancak son günlerde gerekli enerjinin güneş enerjisi panellerinden sağlanıp, depolanması üzerine çalışmalar yapılıyor. Elektrikli araçlarda kullanılan batarya teknolojisinin geliştirip depolanan enerjiyi sisteme geri yollanması bile gündemde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yerli otomobil ile birlikte 100 bin megavat batarya

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Başkanı Halil Demirdağ konu ile ilgili, “Türkiye’de 2030’da 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın kullanılabileceği öngörülüyor ki bu çok hızlı  oluşabilecek bir kapasite. Bu rakamı dikkate aldığımızda 2030’da 100 bin megavat batarya kapasitesi oluşacağını söyleyebiliriz. Artık bir sonraki adım, bu araçların bataryalarını sisteme geri elektrik basmak için de kullanabilmek olmalı. Eğer araçlardaki bataryalar için böyle bir imkan oluşturulursa, burada yeni bir kapasite de ortaya çıkmış olacak.”  şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil’in tanıtım videosu