reklamı kapat

POPÜLER

Asus VivoWatch incelemesi

 - Güncelleme: 02 Temmuz 2015 01:50

Akıllı saat almak isteyen ancak fiyat olarak uygun bir seçeneğe yönelmeyi düşünenler için biçilmiş kaftan olan Asus Vivowatch, giriş seviyesini üst düzey yeteneklerle buluşturuyor. Kalp ritmi sensörü ve su geçirmezlik özelliğiyle ön plana çıkan Vivowatch’u sizin için test ettik.

Konu akıllı saatler olduğunda artık karşımızda onlarca farklı seçenek var. Ancak hem uygun fiyatlı hem de fitness özellikleri bol bir cihaza kolay kolay rastlamak mümkün değil. Asus’un bu açığı kapatmaya yönelik geliştirdiği Asus Vivowatch, sporu gündelik hayatının bir parçası haline getirmek isteyen ve gün içerisinde yaptığı aktiviteleri basit bir şekilde takip altında tutmayı amaçlayanları hedef alıyor. Şık bir kutuyla birlikte gelen cihazın kendisi de başarılı bir tasarıma sahip. Ancak tasarımda kullanılan malzemelerin kalitesi daha iyi olabilirdi.

Yumuşak kenarlara sahip kare bir tasarıma sahip olan Vivowatch göze oldukça hoş görünüyor. 128×128 piksel çözünürlüğündeki e-ink ekran maalesef tek renk sunuyor. Arka aydınlatması sayesinde karanlıkta da rahatlıkla görünen ekran, ışıklı ortamlarda da görüş konusunda zorluk çıkartmıyor.  Cihazı kullanmaya başlamak için öncelikle hem iOS hem de Android platformunda yer alan HiVivo uygulamasını telefonumuza indirmek gerekiyor. Daha sonrasında Bluetooth aracılığıyla cihazlar eşitleniyor ve kullanıcı bilgileri girilerek Asus hesabı açılıyor. Tüm bu işlemlerin sonunda saat kullanılabilir hale geliyor. Söz konusu eşitleme işlemleri yalnızca uygulama açıldığında yapılıyor ve böylece gereksiz yere sürekli olarak eşitleme yapılmamış oluyor. Paslanmaz çelik çerçeveye sahip olan saatin geri kalanında plastik malzeme tercih edilmiş durumda. Kayışın ise silikon malzemeden üretildiği görülüyor. Ayarlanabilen kayış bileği rahatsız etmiyor ve terletmiyor. Ayrıca uyurken de bileğe herhangi bir rahatsızlık vermiyor.