reklamı kapat

POPÜLER

Sağlığınızı sizden daha çok düşünen asistan robot [Video]

Günde birden fazla ilaç kullanıyorsanız bu ilaçların zamanını ve dozajını takip etmek zor olabiliyor. Bir de ailede ilaç kullanan diğer kişiler varsa işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Pillo adı verilen bu sevimli robot, ilaç içecek olan kişiyi tanıyarak herkese ayrı bir şekilde ve doğru dozda ilaç veriyor. 

İçerisinde 250 adet orta boyutta ilaç saklayabilen robot, içerisinde barındıramadığı sıvı ilaçlar içinse bildirim vererek hastayı uyarıyor. Ayrıca içerisinde hap bittiğinde istendiği takdirde eczaneden ilaç siparişi verebiliyor. İlaç saati geldiği halde halen ilaç kullanılmadıysa akıllı telefona bildirim gönderiyor. Pillo ilaç hizmetinin yanı sıra yiyeceklerin kalori miktarını da ekranı üzerinde gösterebiliyor. Cihazın yetenekleri bununla sınırlı değil. Üzerinde yer alan kamera ve mikrofon sayesinde doktorla birebir iletişime geçilebiliyor. Bluetooth ve Wi-Fi aracılığıyla giyilebilir cihazlarla iletişim kurabilen Pillo, sağlıkla ilgili bilgileri bu cihazlarla paylaşabiliyor.

Indiegogo’da 299 dolar destek verilerek sahip olunabilen Pillo’nun fiyat etiketinin cihaz piyasaya sürüldükten sonra 599 dolar olacağı ifade ediliyor. Projenin başarıya ulaşması halinde robotun temmuz ayında kullanıcılarla buluşacağı belirtiliyor.

VİDEO
https://youtu.be/QjJ_GffiNEE