reklamı kapat

POPÜLER

Richard Browning

Gerçek “Iron Man”, jet motorlu kıyafetiyle hız rekoru kırdı [Video]

Gerçek Iron Man olarak nitelendirilen Richard Browning, kendi geliştirdiği jet motorulu kıyafetiyle hız rekoru kırmayı başardı.

İngiliz mucit ve girişimci Richard Browning, geliştirdiği “jetpack” benzeri kıyafetiyle sık sık gündeme geliyordu. Kişisel ulaşım konusunda gerçeğe dönüşmesi en çok istenilen aracı işlevsel hale getiren Browning, benzerlerden farklı olarak vücut ile kontrol edilebilir bir sistem geliştiriyor. Kollarına ve sırtına taktığı ufak jet motorlarıyla havada kalabilen mucit, son denemesinde saate 52 km hıza çıkarak Guinness Dünya Rekoru’nu kırmayı başardı. İngiltere Reading’de yer alan göl üzerinde yapılan denemede akıl almaz bir hıza ulaşan Browning, haberin devamında yer alan videoda görebileceğiniz üzere süreçte hiç zorlanmamış görünüyor. “Vücut ile kontrol edilen jet motorlu kıyafetle ulaşılan en yüksek hız” rekorunun altına adını yazdıran Richard Browning, çalışmasıyla herkesi kıskandırıyor. Güçlü ve hızlı olduğu kadar güvenli olan sistem, olabildiğince kompakt tasarlanıyor.

Richard Browning

Richard Browning, rüyasını gerçeğe dönüştürmek istiyor

Browning bu jet motorlu kıyafeti üzerinde çok uzun zamandır çalışıyor. Tasarımı sürekli olarak modernize edilen kişisel uçuş kıyafeti, başta da dediğimiz gibi Iron Man’i gerçeğe dönüştürecek gibi görünüyor. Sadece kişisel değil askeri alanlarda da kullanılabilecek potansiyeli bulunan ürün, sanıyoruz her bilgim kurgu tutkunun hayalini süslüyor.

Video