reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi ve Microsoft

Microsoft ile Xiaomi arasında dikkat çeken ortaklık

Yazılım devi Microsoft ile Çin’in yükselen yıldızı Xiaomi, bugün bir ortaklık haberiyle gündeme geldi. Sizce bu iki firma ne için bir araya gelmiş olabilir?

Yapılan açıklamaya göre Microsoft ve Xiaomi, “bulut, yapay zeka ve donanım” konularında ortak çalışmalar yürütmek için bir ortaklı kurdu. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin merkezli iki şirketin yapay zeka konusunda daha önce hiç bir araya gelmediği söylenirken, süreçten iki tarafın da karlı çıkması bekleniyor. Xiaomi’nin Microsoft’un Azure dahil olmak üzere tüm bulut sistemlerinden yararlanacağı söyleniyor. Ayrıca şirketi bu altyapılar doğrultusunda geliştireceği ürünleri global pazara da sokacağı belirtiliyor. Olayın Microsoft tarafında ise büyük Çin pazarı yer alıyor. Bölgenin en önemli isimlerinden birisi olan Çin merkezli üretici, yazılım devine bu alanda yardımcı olacak deniyor. Ayrıca ikilinin yapay zekalı Mi akıllı hoparlöre dijital asistan Cortana desteği getirebileceği de belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yan yana çok düşünülmeye ikili Microsoft ve Xiaomi

Bu anlaşmanın arkasında bir para olup olmadığı şu an için bilinmiyor. Ancak geleceğe yönelik iki şirketin planlarını da kolaylaştıracak bu hamle, akıllı telefon tarafı için de önem arz ediyor. Biliyorsunuz Microsoft bu pazarda tutunamazken, Xiaomi inanılmaz yükselişiyle artık en üst sıralarda bulunuyor.