reklamı kapat

POPÜLER

üç arka kameralı iPhone Apple

Üç arka kameralı yeni iPhone için ilk bilgiler

 - Güncelleme: 07 Mayıs 2018 16:05

Teknoloji devi Apple, telefonunda çift arka kamera kullanan ilk üreticiler arasında yer alıyor. Dev isim gelen bilgilere bakılırsa bir sonraki adıma yani üç arka kameraya geçiş için de çalışıyor.

Tayvan merkezli sağlam bir kaynağa göre Apple, üç arka kameralı iPhone modelini 2019‘da satışa sunuyor. Bu kamera sisteminde genel olarak 12 megapiksel çözünürlük sunacağı belirtilen şirketin, burada 6P lens tasarımını kullanacağı söyleniyor. Bu altı plastik lensin bir araya gelmesi anlamına gelirken, kurulum sayesinde 5 kat yakınlaştırmanın mümkün olacağı belirtiliyor. Bunun ne tarz bir yakınlaştırma olduğu (Optik, hibrit ya da dijital) henüz açıklanmazken, şirketin üç kamera konusunda biraz geç kalacağı görülüyor. Biliyorsunuz bu devri ilk olarak Huawei P20 Pro başlatmıştı. Kısa süre önce tanıtılan telefon, 40 MP (1.8 diyafram) + 20 MP (1.6 diyafram) + 8 MP (2.4 diyafram) kamera sistemi barındırıyor. Bu sayede yüksek yakınlaştırma ve kalite sunan P20 Pro, şu an DxOMark’ın liderliğinde oturuyor. Bunun kolay kolay değişmesi de kısa vadede çok mümkün görünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
üç arka kameralı iPhone

Huawei P20 Pro

Apple’dan 2018’de ise üç yeni iPhone geliyor

Hatırlatmak adına Apple‘ın 2018’de üç yeni iPhone satışa çıkartacağı söyleniyor. Bunların 5,8 inç ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç iPhone X Plus ve LCD ekranlı 6,1 inç iPhone olacağı söyleniyor.

İlgili Video