reklamı kapat

POPÜLER

facebook

Facebook’tan havadan internet projesiyle ilgili önemli açıklama

Facebook, yaklaşık üç yıl önce yaptığı açıklamada interneti yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda geliştirilen insansız hava aracının ilk uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladığını belirtmişti.

internet.org kapsamında tüm dünyaya internet erişimi getirmeyi amaçlayan projede kullanılacak insansız hava aracının gücünü güneş panellerinden alacağını belirten Zuckerberg, hava aracının kanadının Boeing 737’de kullanılan kanattan daha büyük olacağını söylemişti. İnsansız hava aracının ağırlığının bir otomobilin ağırlığından daha hafif olacağını dile getiren Zuckerberg, uçağın 60.000 feette (18.288 km) aylarca uçabileceğini ifade etmişti. Facebook, yaklaşık 18-27 km arası yüksekliğe çıkabilen drone’un 90 gün boyunca belirli bir bölgeye internet erişimi sağlayacağını aktarmıştı.

Facebook, Aquila olarak adlandırdığı projesiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Şirket tarafından yapılan duyuruya göre Facebook, Aquila projesinden vazgeçti. Havadan internet sağlamakta yeterli başarıyı sağlayamayan Facebook’un bu sebepten ötürü projeden vazgeçtiği ifade ediliyor. Şirketin test uçuşlarından birinde kanatlardan birini kırdığını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook direktöründen konu hakkında açıklama

Facebook’un direktörlerinden Yael Maguire, havacılık sektöründe önde gelen şirketlerin de bu teknolojiye yatırım yapmaya başlamasından heyecan duyduklarını belirtti. Maguire, bu gelişmeler karşısında kendi araçlarını tasarlamaktan vazgeçtiklerini dile getirdi.

Video