reklamı kapat

POPÜLER

Instagram

Android kodlarında ortaya çıkan yeni Instagram özelliği

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram yepyeni bir özelliği platforma getirmeye hazırlanıyor. Uygulamanın bu seferki “ilham kaynağı” ise Pinterest.

Özelliklerini sık aralıklarla geliştiren Instagram, 1 milyarın üzerindeki kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan sosyal ağ uygulamalarında zirve isimlerden biri. Bünyesine kattığı özellikler ise “ilhamını” zaman zaman başka uygulamalardan alıyor. Instagram’ın Android kodlarında keşfedilen yeni özellik de onlardan biri. İki yıl önce duyrulan Koleksiyon özelliği Pinterest benzeri bir değişim geçirmeye hazırlanıyor. Kısaca bu özelliği hatırlatmak gerekirse, platform içinde beğendiğiniz gönderileri daha sonra yeniden görüntülemek için kaydedebiliyor ve organize edebiliyorsunuz. “Kaydedilenler” başlığı altında toplanan bu gönderiler için yeni klasörler açarak görüntülemeyi kolaylaştırırken, daha organize bir alan yaratmak da mümkün oluyor. Ancak bu Koleksiyonlar sadece kullanıcının kendisi tarafından görüntülenebiliyor. Instagram’ın kodlarındaki “Pinterest” değişimi ise platformun bunu herkese açık yapmaya hazırlandığını göseriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takipçiler için koleksiyon oluşturma

TechCrunch‘ın paylaştığı bu özellikle beraber Instagram Android kodlarında yakalanan bu yeniliğe göre takipçilere açık koleksiyon özelliği platformun önümüzdeki dönemlerde test aşamasına sokacağı yeniliklerden biri olacak. Şimdilik kodlara gizli olan bu özellik için platform tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Tabii platformun bu özellikten tamamen vazgeçme ihtimali de bulunuyor. Öte yandan bu yeniliğin uygulamaya dahil edilmesi durumunda platform, Pinterest’in de en çekirdek özelliklerinden birini almış oluyor.

İlginizi çekebilir

Instagram’ın Ad Etiketlerini kişiselleştirme