reklamı kapat

POPÜLER

Huawei P30 P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei P30 P30 Pro

Huawei P30

İşte sızan resmi görseller ve detaylarıyla Huawei P30 ile P30 Pro

Resmi olarak önümüzdeki ay lanse edilecek Huawei P30 ve P30 Pro modellerinin resmi basın görselleri yayımlandı. Ayrıca önemli teknik detaylar da ortaya çıktı.

Resmi lansmanları P30 Lite ile beraber 26 Mart tarihinde Paris’te yapılacak Huawei P30 ve P30 Pro, Roland Qunadt tarafından erkenden görücüye çıkartıldı. Modeller sayfada görebileceğiniz üzere çentikli bir tasarım üzerine kuruluyor. Sadece ön kamerayı içerisine alan bu çentik, ekran alanından çok fazla çalmıyor. Baktığımız zaman P30 Pro kavisli bir ön tasarımla geliyor. Bu sayede yan çerçeveleri inanılmaz ince olan telefon, alt tarafında üste nazaran daha kalın bir çerçeve taşıyor. Huawei P30 ise Pro’ya nazaran daha köşeli ve düz bir tasarımı benimsiyor. Çerçeveleri abisine nazaran biraz daha kalın olan telefon, yine de genel olarak oldukça güzel görünüyor. Dikkat çeken geçişli renk seçenekleri bulunan modeller, ekrana entegre parmak izi sensörünü benimsiyor. Burada Galaxy S10 gibi ultrasonik değil optik sensör kullanıldığı tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei P30 ve P30 Pro modellerinin teknik detaylarına bakarsak

Eski bilgiler ile yenileri harmanladığımız zaman Huawei P30 Pro‘da 6,4 inç 1080×2340 piksel, P30 modelinde ise 6,1 inç 1080×2340 piksel OLED ekran yer alıyor. Ailenin en iyisi olacak P30 Pro arkasında dikey olarak konumlandırılmış Leica imzalı üçlü kamera sistemi yer alıyor. Hemen bu kameraların yanında ise flaş ile TOF (Time-Of-Flight) sensörü yer alıyor. Bu sensör kızılötesi ışığın nesneye ulaşması ve yansıyarak geri dönmesi için gereken süreyi ölçüyor ve böylelikle objelerin derinliğini hesaplayabiliyor. Üçlü kamerasından birisiyle 10x zoom yapabileceği (En alttaki kare lens aracılığıyla) belirtilen telefon, üzerinde yazdığı kadarıyla F/1.6 ve F/3.4 diyafram aralığını kullanabiliyor. Daha önce duyduğumuz kadarıyla modeldeki kamera sisteminin merkezinde 1/1.8 inç boyuta sahip 38 megapiksel Sony IMX607 sensör yer alıyor.

Huawei P30 P30 Pro

Huawei P30

Huawei P30‘un arkasında ise basın görsellerinde de görebileceğiniz üzere üçlü kurulum yer alıyor. Burada ise Mate 20 Pro’da kullanılan ile aynı kamera modülü bulunuyor. Telefon burada F/1.8 ve F/2.4 diyafram aralığını kullanıyor. İki telefona da Kirin 980 işlemci ile güç verecek denilen firmanın, normal modele 8 GB, Pro modele ise en üst seviyede tam 12 GB RAM koyacağı söyleniyor. Firmanın Pro model için bir 5G versiyonu sunacağı da Quandt tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X videosu