reklamı kapat

POPÜLER

Volvo
Volvo
Volvo
Volvo

Volvo’dan “karşılıklı iletişime dayalı” yeni standart güvenlik sistemi

Dünyanın en güvenli otomobillerini üreten Volvo, otomobil / sürüş güvenliği konusunda 2019’a gerçekten çok hızlı başladı.

Volvo, otomobilleri içerisinde kimsenin ölmesini istemiyor. Bunu pazardaki diğer üreticilere oranla çok daha ciddiye alan firma, bu açıdan yeni sistemler geliştirmeye devam ediyor. Firmanın 2020 model tüm araçlarına standart yaptığı yeni sistem ise araçlar arasındaki iletişime dayanıyor. Şirketten daha önce de gördüğümüz bu altyapı, tüm yeni çıkan Volvo’lar için standart hale gelince gerçekten işe yarayacak gibi görünüyor. Bu yeni altyapıda araçlar birbirleriyle ilk olarak kaygan zemin bilgisi paylaşıyor. Bu sayede kaygan zeminin olduğu yoldan geçecek diğer kişiler önceden uyarılmış, arabaya bilgisi verilmiş oluyor. Diğer sistem ise “dörtlü flaşor” temelli çalışıyor. Yol kenarına çekmiş ve dörtlü flaşorünü açmış Volvo’lar, internet üzerinden bölgedeki diğer Volvo sahiplerine bildiriliyor. Bu sayede olası kazalar ya da kör noktada duranlar hakkında yoldan geçeceklere haber gitmiş oluyor. Bu sistemi diğer üreticiler ile ortak olarak kullanmayı da hedefleyen firma, yollar hakkında anlık veri paylaşımının kazaları ciddi şekilde önleyeceğine inanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo sürüş güvenliği için başka sistemler de geliştiriyor

Bunların ilki alkol almış sürücülere odaklanıyor. Firma 2020 başında araçlarının içerisine konulan kameralar ile sürücülerin hareketlerini incelemeye başlıyor. Bu sayede sarhoş ve dikkati çok dağılmış sürücüleri tespit edecek dev isim, sürücü kendini toplamadığı zaman olası kazaları önleyecek sistemleri devreye sokacağını belirtiyor. Volvo ayrıca gelecek araçlarının maksimum hızını 180 km/s’e sınırlandırıyor. 2021 model yılındaki araçlar için geçerli olacak bu hamle, yüksek hızdaki kazalardaki ölümleri / yaralanmaları engelleyecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

V60 çarpışma testi