reklamı kapat

POPÜLER

Canon IVY REC

Renkli ve farklı; işte karşınızda Canon IVY REC [Video]

Görüntüleme devi Canon, daha önce Indiegogo üstünden destek aradığı ilginç fotoğraf makinesi IVY REC’i resmen tanıttı. İşte detaylar;

Canon, alanda farklı şeyleri denemeyi seven firmalar arasında yer alıyor. İşte bu noktada karşımıza çıkan en son fotoğraf makinesi IVY REC oluyor. Firmanın ilk olarak yukarıda da dediğimiz gibi bir Indiegogo projesi ile tanıttığı model, özellikle tasarımıyla dikkat çekiyor. Görebileceğiniz üzere çok ufak ve farklı bir gövdesi bulunan cihaz, bünyesinde bir ekran barındırmıyor. Burada sadece ayar tekerleği ve deklanşör sunuluyor. Birçok farklı renkte alınabilen gövdesi su geçirmeyen ve farklı noktalara takılabilen model, firma tarafından “arazi tutkunlarına ve sık sık kamp yapanlara hitap ediyor” şekilde tanımlanıyor. Yapısı gereği ufak yaştaki çocukları da kapsama alanına alan modelin, merkezinde 13 megapiksel CMOS sensör yer alıyor. Bu sensör 1080P 60 fps videolar çekebiliyor. Çekilen görüntüleri iOS ve Android uygulamasının yüklendiği telefonlara WiFi / Bluetooth üstünden aktaran Canon IVY REC, microUSB üstünden şarj edilebiliyor. Burada gövdenin yapısı gereği pil değişimi sunulmuyor. Bu modelin 130 dolarlık fiyatı bulunuyor.

Canon IVY REC
Canon IVY REC
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Canon IVY REC satmayacak bir makine denemesi

Evet durum maalesef açık şekilde böyle. Akıllı telefonların artan fotoğraf ve video kalitesi, artık Canon’un ve diğer rakiplerinin ana ürün serilerini dahi ciddi şekilde etkilerken, IVY REC‘in pazarda hiç ama hiç şansı bulunmuyor. DSLR ve aynasız fotoğraf makinesi modelleri günden güne eriyor ve artık profesyoneller (Fotoğrafçılıktan para kazananlar) haricinde gerçek kameralara olan ilgi azalıyor.