reklamı kapat

POPÜLER

Imgur

Imgur için kullanıcıları sevindiren Türkiye haberi

 - Güncelleme: 06 Şubat 2020 10:03

Çevrim içi görsel paylaşım platform Imgur biliyorsunuz çok ama çok uzun zamandır Türkiye’de kapalıydı. İşte bu durum kısa süre önce değişti.

Görsel paylaşım ve özellikle “meme” paylaşımı konusunda en büyük platformlardan olan yurt dışı merkezli Imgur, Türkiye’de yasaklı platformlar arasında yer alıyordu. Özellikle gençleri oldukça üzen bu durum, kısa süre önce ortadan kaldırıldı. Paylaşılan bazı içerikler nedeniyle geçtiğimiz yıllarda kapatılan servis, kısa süre önce tamamen erişime açılmış durumda. Bu durum elbette oldukça güzel görünüyor ve servisin Türkiye’deki kullanımı ciddi olarak artıracak gibi duruyor. İnternet üstünde bu tarz komple platform yasakları yerine sorunlu içeriklerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Çünkü bu şekilde kurunun yanında yaş da yanıyor ve bu çoğu zaman hiç hoş olmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Imgur öncesi Wikipedia açılmıştı

Türkiye’yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler tespit edilerek engellenen Wikipedia, 2017’den bu yana kapalı durumdaydı. Hatırlarsınız bu konuda geçtiğimiz haftalarda önemli bir gelişme yaşanmış ve Wikipedia’nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, söz konusu bireysel başvuruyu kısa süre önce görüştü ve erişim engelinin hak ihlali olduğuna karar verdi. Oy çokluğuyla yasağın ifade özgürlüğünü ihlâl ettiğine karar veren Anayasa Mahkemesi, Wikipedia için erişim engeli kararı veren sulh ceza hakimliğinden yasağın kaldırılmasını istemişti. Daha sonra da yasak ortadan kaldırılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin dikkat çeken modeli