reklamı kapat

POPÜLER

PlayStation 5

Sony’den PlayStation 5 için çıkış stoğu açıklaması

Merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için Sony güzel bir çıkış stoğu açıklaması yaptı. Bu konuda endişeye gerek yok deniyor.

PlayStation 5, şu an çok büyük bir talep görüyor. Bu talebin farkında olan Sony de hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda modelin üretimini ciddi oranda artırdı haberleriyle gündeme gelmişti. Kısa süre önce ise süreçte yaşanan işlemci odaklı sorun nedeniyle PS5’in üretimi 2021 Mart ayına kadar normalden 4 milyon ünite daha az olacak denilmişti. Firmanın mart ayına kadar normalde 15 milyon konsol üretmeyi planladığı, yaşanan sorun nedeniyle bunu 11 milyona çektiği aktarılmıştı. Ancak Sony net olarak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı. Şimdi ise CEO Jim Ryan, PS5’in çıkışı için ellerinde PS4’ün çıkışından daha fazla stok olduğunu aktardı. Ryan burada tam olarak rakam vermiyor ancak isteyen hemen herkes konsola ulaşabilecek gibi görünüyor. Firma yeni nesile güçlü bir çıkışa hazırlanıyor ve Covid-19’a rağmen stok sorunu büyük bir sorun olmayacak deniyor. Bu da elbette sevindiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 için bilinmesi gerekenler

Diskli ve disksiz olmak üzere iki farklı versiyonu olan PlayStation 5, disksiz sürümüyle yurt dışında 399 dolar, fiziksel disk sürücülü versiyonuyla ise 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak. 19 Kasım tarihinde konsol tüm ülkelerde satışa sunulacak model, resmi olarak aktarıldığı kadarıyla PS4 için çıkan oyunların yüzde 99’una geriye dönük olarak destek verecek. Teknik olarak bakarsak yeni nesil konsol gücünü AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulacak sekiz çekirdekli bir işlemciden alıyor.

Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor, 8K seviyesine çıkış yapabiliyor. Işık efektlerine çağ atlatacak Ray tracing desteği de dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Hepsine ek olarak PS5’in 825 GB‘lık özel NVMe SSD birimi tam 5.500 mb/saniye hızında görev yapıyor. En son konsolun diskli versiyonu 499 dolar, disksiz versiyonu ise 399 dolara satılacak söylentisi gündeme gelmişti.

Konsolun gerçek tanıtım videosu