reklamı kapat

POPÜLER

Sony Crunchyroll

Sony tarafından “anime” odaklı büyük satın alma hamlesi

Japon teknoloji devi Sony, bugün sürpriz bir adım ile gündeme geldi. Firma Crunchyroll şirketini satın aldı. İşte detaylar;

Medya sektörünün en büyüklerinden Sony, anime video izleme servisi Crunchyroll’u AT&T firmasından 1.175 milyar dolara satın aldı. Son dönemdeki en büyük adımlarından birisi atan firma (Spesifik olarak Sony Pictures Entertainment Inc), Attack on Titan, Fullmetal Alchemist ve One Piece gibi popüler anime serilerinin lisansına sahip olan Crunchyroll ile gerçekten büyük bir adım atmış durumda. Aktarıldığı kadarıyla şu an 3 milyon abonesi bulunan Crunchyroll, global olarak da önemli ancak anime serisinin merkezi olan Japonya pazarı içinde Sony’nin elini oldukça güçlendiriyor. Sony’nin Funimation’ın sahibi olduğunu da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony bundan önce Airpeak ile gündem olmuştu

Sony, biliyorsunuz dünyanın en büyük görüntüleme firmaları arasında yer alıyor. Firmanın ürettiği kameralar ve fotoğraf makineleri biliyorsunuz çok ama çok beğeniliyor. Teknoloji devi aynı zamanda kameralar / drone’lar ve akıllı telefonlar için üst seviye sensörler de üretiyor. Dünyanın en iyi kameraya sahip telefonlarının arkasında hep Sony‘nin imzasını taşıyan sensörler yer alıyor. Ancak firma çok uzun zamandır beklenmesine rağmen drone pazarına adım atmıyor.

İşte durum geride kalıyor gibi görünüyor. Çünkü Sony geçtiğimiz ay yaptığı duyuru ile Airpeak markasını kurduğunu açıkladı. Bu yeni marka direkt olarak drone pazarına odaklanıyor. Ancak halen şimdilik Airpeak imzalı bir drone gösterilmiyor. Böyle bir drone’un ilerleyen dönemde çıkıp çıkmayacağı da tam olarak bilinmiyor.

İlgili Video