reklamı kapat

POPÜLER

ipad pro apple oled

Mini-LED ekranlı iPad Pro ve yeni MacBook’lar hakkında son bilgiler

Teknoloji devi Apple, birçok yeni ürün geliştiriyor. Bu sefer yine Mini-LED ekranlı iPad Pro ve yeni MacBook’lar gündemde.

12,9 inç Mini-LED ekranlı iPad Pro, kaynaklara göre mart ayı bitmeden lanse edilmiş ve yüksek ihtimalle raflara çıkmış olacak. Ekranı gerçekten çok merak edilen bu ürün, yine LCD temelinde hazırlanıyor ancak Mini-LED arka aydınlatma ile parlaklığı ve kontrast seviyesini ciddi oranda artıracak bilgisi veriliyor. Henüz 11 inç iPad Pro’ya Mini-LED ekran konulup konulmayacağı ise bilinmiyor. Bu arada Apple’dan bu yıl içerisinde iki yeni Apple Silikon işlemcili MacBook da geliyor. Bu modellerin 2021’in ikinci yarısında seri üretime gireceği aktarılıyor. Apple biliyorsunuz 23 Mart tarihinde de bir etkinlik yapacak. Orada ise Apple TV, AirTags ve yeni AirPods’lar gelecek. Bu etkinlikte de bazı iPad’lerin tanıtılması bekleniyor.

Mini-LED dönemini iPad Pro ile başlatacak Apple, OLED ekran konusunda da adımlar atıyor

DigiTimes’ın son haberine göre Apple, iPad ve Mac tarafında OLED ekran kullanımına 2022 itibarıyla başlayacak. Söylendiği kadarıyla 2022’nin başında OLED ekranlı 10,9 inç iPad modeli (Yeni Air olabilir) gelecek. 2022 içerisinde daha sonra 12,9 inç OLED ekranlı iPad Pro ile 16 inç OLED ekranlı MacBook Pro modelleri satışa sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple bu yıl ise LCD ekranlar yanında mini LED ekranları kullanacak. OLED’e iPad ve MacBook tarafında geçmesi gerçekten çok uzun süren teknoloji devi, burada yüksek ihtimalle teknolojinin oturmasını değil üretim maliyetlerin ciddi oranda düşmesini bekledi. Çünkü OLED teknolojisini artık kalite / performans konusunda sınırları zorluyor. OLED ekranlı diğer Apple ürünlerinin ne olacağını ise zaman gösterecek.

İlginizi Çekebilir

Apple’ın Türkiye’de satılan en son tableti