reklamı kapat

POPÜLER

Apple WWDC 2021

YouTube sayfası açılan WWDC 2021 kapsamında neler gelecek? İşte beklentiler;

 - Güncelleme: 02 Haziran 2021 10:50

Apple, şu sıralar WWDC 2021 etkinliğine hazırlanıyor. Firma etkinlik için YouTube yayınını bile hazırlamış durumda. Peki bizi neler bekliyor?

Apple, WWDC 2021 etkinliğini 7 Haziran tarihinde Türkiye saati ile 20:00’da düzenleyeceklerini geçtiğimiz ay açıkladı. Covid-19 nedeniyle etkinlik dijital olarak düzenleniyor.

İşte bu etkinlik kapsamında karşımıza kesin olarak iOS 15, macOS 12, watchOS 8 ve fazlası yeni işletim sistemleri çıkacak. Yeni işletim sistemleri her WWDC’nin merkezinde yer alıyor ve bu açıdan büyük bir sürpriz oluşturmuyor.

Apple’ın WWDC için paylaştığı resmi etkinlik takvimi ise tam olarak şöyle:

“7 Haziran, 20:00
WWDC21, yıl içinde tüm Apple platformlarına gelecek heyecan verici yeniliklerin açıklanacağı etkinlikle başlayacak. Doğrudan Apple Park’tan yayınlanacak keynote etkinliği apple.com sayfasından, Apple Developer uygulamasından, Apple TV uygulamasından ve YouTube’dan izlenebilecek. Ayrıca yayın tamamlandıktan sonra isteğe bağlı olarak da sunulacak.
Platforms State of the Union 8 Haziran, 00:00
Apple geliştiricilerinin Apple platformlarında daha da iyi uygulamalar hazırlamasına yardımcı olacak yeni araçlar, teknolojiler ve gelişmeler hakkında derinlemesine bilgi edineceksiniz. Platforms State of the Union etkinliği Apple Developer uygulamasında ve Apple Developer web sitesinde yayınlanacak.
Apple Tasarım Ödülleri 11 Haziran, 00:00
Apple geliştiricilerinin yaratıcı sanatsal becerileri, ustalıkları ve teknik başarıları her yıl Apple Tasarım Ödülleri ile takdir ediliyor. Apple Tasarım Ödülleri etkinliği Apple Developer uygulamasında ve Apple Developer web sitesinde yayınlanacak.”

Apple, WWDC 2021 kapsamında bir veya birden fazla yeni MacBook Pro tanıtabilir

Geçtiğimiz hafta Bloomberg, bir ya da birden fazla yeni MacBook Pro modelinin bu yaz tanıtılacağını aktarmıştı.

İşte bu modellerden bazıları daha önce doğru bilgiler vermiş Jon Prosser‘a göre WWDC 2021’de karşımıza çıkacak. Yani yazılım odaklı etkinlikte donanım duyuruları da gelecek.

Daha önce de söylediğimiz gibi yeni modellerin hemen satışa çıkması beklenmiyor ancak WWDC 2021 etkinliği duyuru için oldukça mantıklı görünüyor.

Kaynaklara göre MacBook Pro’larda yeni bir Apple Silikon işlemci olacak. Buna yüksek ihtimalle “Apple M2 ya da Apple M1X” isimlerinden birisi verilecek.

Apple’ın yeni AirPods’ları ise eylül etkinliğine yani iPhone 13’lerin yayına bırakması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi telefonlarını böyle test ediyor