reklamı kapat

POPÜLER

İlk Samsung kullanacak; Corning'den telefon kameralarına özel cam

İlk Samsung kullanacak; Corning’den telefon kameralarına özel cam

İlk olarak Samsung tarafından kullanılacağı açıklanan Corning imzalı yeni camlar geldi. Bunlar direkt olarak telefon kameralarına özel DX ve DX+.

Corning tarafından geliştirilen Gorilla Glass camlar binlerce telefonun ekranını çizilmelerden koruyor. Çizilmelere dayanıklı cam konusunda çok tecrübeli olan dev isim, bu sefer telefonların kameralarına odaklandı.

Bu bağlamda da karşımıza Gorilla Glass serisi Corning DX ve DX+ camlar çıkarıldı. Bu camların özelliği ışık geçirgenliğini artırmak ve bunu yaparken çizilmelere karşı koruma getirmek. İki cam arasındaki fark ise DX+’ın DX’ten biraz daha sağlam tasarlanmış olması.

Yüzde 98’lik bir ışık geçirgenliği sunan ve böylece telefonların düşük ışık performansını az da olsa artıran yeni camlar, yansıma önleme özellikleriyle de kamera kontrast performansını düşürmüyorlar.

Bu camların yakında birçok telefonda olacağı belirtiliyor ancak elbette model adı verilmiyor. Ancak bu camı kullanacak ilk telefonun Samsung Galaxy Z Fold3 olabileceği düşünülüyor.

Bu arada Corning’in akıllı saatlere özel çizilmeye dayanıklı camlar geliştirdiğini de belirtelim. Firmanın bu konuda büyük bir pazar hakimiyeti bulunuyor. Firma uzun zamandır esnek katlanabilir camlar da geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung yakında bir etkinlik yapacak ve yeni ürünlerini tanıtacak

11 Ağustos tarihli etkinlik kapsamında Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3, Galaxy Buds2, Galaxy Watch4 ve Galaxy Watch4 Classic ile tanışacağız. Etkinlikte aynı zamanda Galaxy S21 FE’nin gelmesi de bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Türkiye ihtimalli Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın