reklamı kapat

POPÜLER

Twitter özelliği Android öncesi iOS için sunuldu

Türkiye’de de Twitter üzerinde “bahşiş” verme dönemi başladı

 - Güncelleme: 23 Eylül 2021 20:43

Sosyal medyanın karakter limitli platformu Twitter, uzun zamandır gündemde olan bahşiş sistemini Türkiye’de de kullanıma sundu.

Twitter için duyurusu yapılan bahşiş özelliği ses getirmişti ancak Türkiye’de açık değildi. İşte bu durum bugün itibarıyla değişti. Twitter’dan bu konuda şu açıklama yapıldı:

“Bugünden itibaren, en sevdiğiniz kişileri Bahşişler ile destekleyebilirsiniz. Şimdi iOS’ta, yakında Android’de”

Firma, temel olarak kişilerin platform içerisinde para kazanması için yeni bir yol daha deniyor. Bahşişler için profil sayfalarına ufak bir simge koyan firma, bu simge üzerinden kişilerin Twitter’daki başka kişilere para yollayabilmesine imkan tanıyor.

Bu, para gönderme sürecinde aracı olarak yurt dışında Bancamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo (Ayrıca bazı kripto paralar) kullanılıyor. Türkiye’de ise gördüğümüz kadarıyla şimdilik sadece Patreon desteği veriliyor. Bunu ileride artması “destekli servisler” üzerinden mümkün olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Twitter konu hakkında ne diyor?

İngilizce Tip Jar, Türkçe ise Bahşiş Kutusu olarak geçen özellik hakkında firmadan geçtiğimiz aylarda gelen açıklama şöyle olmuştu:

“Twitter’ı İngilizce kullanan sınırlı sayıda insan profillerine Tip Jar-Bahşiş Kutusu ekleyebilecek ve bahşişleri kabul edebilecek. Bu grup, içerik oluşturucuları, gazeteciler, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarını içerecek.

Yakında, daha fazla kişi profillerine Bahşiş Kutusu ekleyebilecek. Twitter, bu hizmeti İngilizce dışında daha fazla dile de genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

“Biz artık Takipler, Retweetler ve Beğenilerin ötesinde birbirinizi desteklemenizi kolaylaştırmak istiyoruz. Bugün, insanların bahşiş gönderip alması için yeni bir yol olan Bahşiş Kutusu’nu tanıtıyoruz” diyen Crawford, açıklamasına Tip Jar ile ilgili şunları söyledi:

“Profil sayfasında Takip Et düğmesinin yanında bir Bahşiş Kutusu simgesi görürseniz, bir hesabın Bahşiş Kutusu’nun etkin olduğunu anlarsınız. Simgeye dokunduğunuzda, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetlerinin veya platformların bir listesini görürsünüz.

Hangi ödeme hizmetini veya platformu tercih ederseniz seçin ve Twitter‘dan, seçtiğiniz miktarda desteğinizi gösterebileceğiniz seçilen uygulamaya yönlendirileceksiniz.

Bugün ekleyebileceğiniz hizmetler arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo bulunmaktadır. Twitter kesinti yapmaz. Android’de ipuçları Spaces içinde de gönderilebilir”.

İlginizi Çekebilir

Epic Games tarafından gösterilen göz alıcı sistem