reklamı kapat

POPÜLER

Twitter Çevresi

Twitter, videolar için otomatik altyazı imkânı sunmaya başladı

Sosyal medyanın karakter limitli merkezi Twitter, başlıkta da dediğimiz gibi videolar için otomatik altyazı imkânı sunmaya başladı.

Haber alma konusunda halen en önemli kaynak konumunda yer alan ve ülkelerin gündemlerini belirleyen Twitter, artık platforma yüklenen videolar için otomatik oluşturulan altyazılar sunuyor.

Android, iOS ve web tarafında aktif edilen özellik, sessize alınan videolarda gösteriliyor ancak istenirse sesi açılan videolar da altyazı çıkması sağlanabiliyor. İşitme engelliler yanında videoları sesli açmayı sevmeyenler için de güzel olan özellik, şimdilik tam liste verilmiyor ancak global olarak birçok farklı dile destek veriyor.

 

Twitter, daha önce de önemli bir test ile gündemdeydi

TikTok, hep söylediğimiz gibi Instagram, Facebook ve Spotify gibi birçok platformu etkiliyor, tüm sektörü değişime zorluyor. Yeni neslin bir numaralı merkezli haline gelen TikTok, Twitter tarafına da etki ediyor. Bu bağlamda Twitter’ın geçtiğimiz hafta Hindistan merkezli olarak yeni keşfet sistemini test etmeye başladığı açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni keşfet sistemi, ileride dikey olarak kaydırılarak gezilecek tam ekran içeriklere odaklanacak. Değişen kullanıcı alışkanlıkları ve yeni nesle özel olarak böyle bir test içerisine giren firma, aldığı geri dönüşlere bağlı olarak altyapıyı ileride Türkiye dahil diğer birçok pazara genişletecek.

Hindistan’da hem iOS hem de Android için denenen özellik, şimdilik birçok kişiden olumlu yorumlar alıyor. Ancak Twitter’ı birçok kişi ana akıştan kullanmayı sürdürüyor ve bunu tercih ediyor.

İlginizi Çekebilir

Epic Games tarafından gösterilen göz alıcı sistem