reklamı kapat

POPÜLER

Co Print
Co Print
Co Print

Yerli girişimden 3D yazıcılara özel çoklu filament modülü: Co Print [Video]

Yerli girişim Co Print, fon toplama platformu Kickstarter‘da önemli bir başarıya imza attı.

Üç boyutlu yazıcılar için geliştirilen bir modül kısa bir sürede 200 bin doların üzerinde topladı. Üretim için gerekli fon desteğini çoktan geride bırakan proje, 22 yaşında Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen‘in imzasını taşıyor. 36 saatte 100 bin dolar fon toplayan proje çok filamentli 3D baskı modülü olarak karşımıza çıkıyor. Tüm Bowden tipi 3D yazıcılarla uyumlu olan modül, kullanıcıların yazıcılarından hızlı bir şekilde renkli baskı almasına imkan tanıyor. Modülde kullanım kolaylığı için üzerinde 1,8 inç renkli bir ekran yer alıyor.
LCD tipi bir panele sahip olan bu ekran sayesinde kullanıcılar baskı başlatabiliyor veya filament değişimiyle ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Modül 7 farklı renkte filament desteğine sahip. Bu sayede farklı renklerde 3 boyutlu baskılar gerçekleştirilebiliyor. Yüksek kalitede 3D baskı imkanı sunan modülde güçlü bir motor kullanılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Co Print modülün satış fiyatı ne kadar?

Önümüzdeki yılın mart ayında ilk sevkiyatı gerçekleşecek modülün yurt dışı fiyatı ise 389 euro. İki adet Co Print modülünü satın almak isteyen kullanıcıların 709 euro ödemesi gerekiyor. 5’li paketin de satışa sunulduğu modülün fiyatı 1.669 euroya kadar çıkıyor.

İlgili video

Co Print tanıtım videosu