reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8, GOS yüzünden Geekbench’ten atıldı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, GOS konusunda halen gündemden düşmüyor. Bu sefer Samsung Galaxy Tab S8 hamlesi ses getirdi.

Kaçıranlar için Samsung’un bazı telefonlarında yüklü Game Optimizing Service (GOS) üzerinden tam 10 bin kadar uygulamanın performansını kıstığı ortaya çıktı. Burada süreç sadece GOS’un açılımından farklı olarak oyunları kapsamıyor. Microsoft Office uygulamaları, Netflix, Google Keep, TikTok ve Samsung’un kendi Secure Folder, Cloud, Pay ve Pass gibi uygulamaları da performansı kısılan uygulamalar listesinde bulunuyor. Testlere göre performansı kısılan uygulamalar listesinde 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench ve GeekBench 5 gibi performans testleri ise yer almıyor. Yani performans testlerinde telefonların gücünden sonuna kadar yararlanılıyor, diğer uygulamalarda ise pil – performans – akıcılık üçlüsünde optimizasyon yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde bu durum tepki çektiği ve süreçte kullanıcılara seçme şansı tanınmadığı için bir geri adım atılmıştı. Samsung, resmî açıklama yapmış ve GOS’un uygulama / oyunlar için GPU ile CPU’yu optimize ettiğini ve yakında GOS’a bir “performans” modunun geleceğini duyurmuştu. Bu güncelleme kısa süre önce ilk olarak Samsung Galaxy S22 serisi için yapılmaya başlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu güncelleme öncesinde bir adım atan popüler performans testi GeekBench, birçok Samsung telefonu GOS’a sahip oldukları için sonuç listelerinden çıkarmıştı. GeekBench bugün benzer bir adımı Samsung Galaxy Tab S8 tablet modeli için de yaptı.

Ortaya çıktığı kadarıyla sadece Galaxy Tab S8 değil detaylarına burada yer verdiğimiz tüm aile GOS’a sahip ve Samsung’un bunlara da yakında bir güncelleme getirmesi gerekiyor. Firma bunu yapmak zorunda çünkü hakkında GOS temelinde açılmış bir soruşturma bulunuyor.

Samsung Galaxy Tab S8 gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın