reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk SpaceX LOG Tasarım

SpaceX çalışanları Elon Musk’ın paylaşımlarından hiç memnun değil

Uzay konusunda çok büyük başarılara imza atan SpaceX çalışanları Elon Musk’ın paylaşımlarından hiç memnun değil.

Ortaya çıktığı kadarıyla kısa süre önce çalışanlar arasındaki SpaceX’in şirket içi iletişim sisteminde bir mektup paylaşıldı. Peki bu yeterli imza desteği alınırsa SpaceX’in Elon Musk’tan sonra en önemli ismi olan Gwynne Shotwell‘a gideceği belirtilen paylaşım içerisinde tam olarak ne yer alıyor? En özet haliyle bazı SpaceX çalışanları, Elon Musk’ın özellikle Twitter’dan yaptığı paylaşımlardan çok rahatsız oluyor. Musk’ın yaptığı her paylaşımın SpaceX için bir resmî açıklama gibi olduğunu belirten çalışanlar, bunların şirket itibarına zarar verdiğini aktarıyor. Paylaşımda “Musk’ın özellikle son haftalardaki davranışları sık sık dikkatimizi dağıtıyor ve hepimizi utandırıyor” açıklaması yer alıyor.

Doğal olarak SpaceX’in tüm çalışanları CEO’larının açıklamalarını takip ediyor ve milyonlarca diğer kişi gibi çalışanlar da Musk’ın garip çıkışlarından olumsuz anlamda etkileniyor. Artık bir adım atılmasını ve SpaceX ile Elon Musk arasında marka değeri açısından net bir ayrıma gidilmesini isteyen çalışanlar, bu konuda oldukça haklı görünüyor. Geçmişte Elon Musk canlı yayında esrar kullandığı için NASA tarafından soruşturma açılan ve derinlemesine inceleme altına alınan şirket, çalışanlarına huzurlu bir iş alanı sunamıyor gibi görünüyor.

Musk’ın yakın zaman önce çıkan SpaceX merkezli “taciz” iddiaları ve sonrasında gelen Musk açıklamaları özelinde de çok rahatsız olduklarını aktaran çalışanlar, Musk’ın attığı mesajlar için “işimizi, misyonumuzu veya değerlerimizi yansıtmıyor.” açıklamasını da öne çıkarıyor.

SpaceX’in (Her ne kadar Elon Musk’ın olmasına rağmen) şirket olarak marka değerini ve markaya emek veren herkese zarar veren Twitter’daki Musk paylaşımlarını kınamasını isteyen çalışanlar, şirket içerisindeki bazı politikalar özelinde de değişikliğe gidilerek daha şeffaf ve net olunmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk için çalışanların da gündeme getirdiği taciz konusunda bilinmesi gerekenler ise şunlar. Kısa süre önce Musk’ın 2016 yılında SpaceX’in Londra’ya giden özel şirket uçağında bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddia edildi. Buna göre bu uçuş görevlisinden neredeyse tamamen çıplak şekilde masaj isteyen ve masaj sürecinde durumu cinsel ilişkiye çevirmek adına görevliye dokunmaya başlayarak “yaparsan sana bir at satın alırım” diyen Musk, kaynaklara göre bu amacına ulaşamamış.

Musk’ı reddettiği için SpaceX’in uçuşlarında daha az görev almaya başladığı aktarılan uçuş görevlisi, daha sonra bu durumu avukatı ile beraber SpaceX’e taşıyarak bir şikâyette bulunmuş. Burada söylendiği kadarıyla kadın uçuş görevlisi ile SpaceX arasında bir anlaşma sağlanmış. Bu anlaşma sonrasında bir NDA (gizlilik anlaşması) imzalanmış ve kadına konuda sessiz kalmayı kabul ettiği için 250 bin dolar ödeme yapılmış.

Bu konuyu yıllar sonra ortaya çıkaran ise uçuş görevlisi kadının konuşan arkadaşı ve bazı diğer kanıtlar olmuş. Süreçte bir açıklama yapan Musk, ortaya çıkan konuyu “politik olarak motive edilmiş bir hikâye” olarak aktarıyor ve kendisine yönelik bu tarz konuların ileride artacağını aktarıyor.

Elon Musk gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın