reklamı kapat

POPÜLER

Fujifilm X-T3

Fujifilm X-T3 incelemesi

 - Güncelleme: 06 Eylül 2018 10:51

Fujifilm, iki yıllık bir aranın ardından çok beğenilen ve çok satan X-T serisini güncelledi. 26 megapiksellik yeni sensörü, yeni işlemcisi ve yeni yetenekleriyle şaşırtmayı başaran Fujifilm X-T3 modelini daha duyurulmadan inceleme fırsatı bulduk. Bu vesileyle hem Fujifilm ailesine teşekkür ediyor hem de bu incelemede okuyacaklarınızın henüz final aşamasına gelmemiş bir makineye ait izlenimler olduğunu unutmamanızı istiyoruz.

Hayır, gördüğünüz fotoğraflarda bir hata yok. Daha geniş bir tutamaç bekleyenleri üzecek şekilde, Fujifilm X-T3’ün gövdesi ve tasarımı çok ince detaylar dışında X-T2 ile bire bir aynı. Fujifilm’in bu noktada alışılmış formu koruma ve masraftan kaçma düşüncesinde olduğunu söylemek mümkün. Göze çarpan ilk fark, her ikisi de UHS-II standardını destekleyen SD kart yuvalarının üstündeki yeni yuva. X-T2’de sol taraftaki yuvada bulunan “remote” yani uzaktan kumanda girişi buraya taşınmış. Remote’un yerine ise çoook uzun zamandır beklenen ve X-H1’de dahi olmayan kulaklık girişi eklenmiş. Soldaki yuvada micro-HDMI ve mikrofon girişleri korunurken USB girişi yeni nesil USB-C ile güncellenmiş. X-T2’de olduğu gibi X-T3’te de bu bağlantı üzerinden makineyi şarj etmek mümkün.

Gövde üzerinde düğmelerde de minimal değişiklikler var, basma ve dokunma hissi bir parça daha kuvvetlenmiş ama düğmelerin X-H1’deki kadar konforlu olduklarını söylemek zor. ISO, enstantane ve poz telafisi tekerleri olduğu gibi dururken, “sürüş” ve “pozlama” halkaları, X-H1’dekilerle güncellenmiş. Ön ve arka yüzde bulunan ve farklı işlevler (ISO, diyafram, enstantane ve pozlama) atanabilen tekerler de değişmiş. Artık bu tekerler çok daha sert ve yanlışlıkla dönme ve bundan ötürü ayar değiştirme ihtimalleri daha az. Dokunmatik özellikli yeni ekran yaklaşık bir milyon piksel çözünürlüğünde. Dokunmatik özelliği çekimlerin yanı sıra hızlı ayar değişikliklerine imkan veren Q menüsünde de kullanılabilliyor, menülerde gezerken yine fiziksel tuşları kullanmak gerekiyor. Fiziksel yapısına ilişkin tek değişiklik sağa doğru hareket etmeye yarayan düğmenin X-H1’de kullanılanla değiştirilmesi olmuş. Yani bir selfie ekranı olarak kullanmak isteyenleri yine hayal kırıklığı bekliyor. X-1’de elektronik vizör çıtasını daha da yukarı taşıyan Fujifilm, X-T3’te de boş durmamış. Organik özellikteki vizör, 3,69 milyon piksele sahip. Unutmadan belirtmek gerek, X-T3, X-T1 ve X-T2’nin aksine Japonya’da değil Çin’de üretiliyor. Günümüzde neredeyse her şeyin Çin’de üretildiğini düşünürsek bu pek de olumsuz bir haber değil.