reklamı kapat

POPÜLER

Google Raxium LOG Tasarım

Google, Raxium şirketini satın aldığını resmi olarak duyurdu

İnternet devi Google, diğer birçok rakibi gibi gelecek gördüğü teknoloji firmalarını bünyesine katmaya devam ediyor.

Google, elindeki inanılmaz büyük maddi güç ile sürekli olarak genişleyen bir firma konumunda yer alıyor. Ufak ya da büyük satın alımlar ile birçok teknolojiye sahip olan şirket, bu sefer ilk bilgileri geçtiğimiz aylarda gelen Raxium satın alımını tamamladı. Direkt olarak firmanın donanım patronu Rick Osterloh tarafından burada duyurulan satın alım için Google’ın ne kadar ödediği halen bilinmiyor. Ancak bu satın alım için 1 milyar dolar civarında bir para ödediği düşünülen internet devi, Raxium ile artık net olarak microLED konusunda çalışan çok tecrübeli bir ekibi bünyesine katmış oldu. LCD temelli mini-LED ve OLED’den farklı bir görüntüleme teknolojisi olan microLED, OLED gibi arka aydınlatma kullanmıyor yani gerçek siyahlar oluşturabiliyor. OLED’den en büyük farklı kullanılan üretim materyalleri olan microLED, çok yüksek parlaklığı önemli şekilde piksel yanma sorunu olmadan sunabiliyor.

Bu açıdan geleceğin görüntüleme teknolojisi olarak görülen microLED, sanal ve artırılmış gerçeklik başlıkları için de büyük önem arz ediyor. Raxium’un geliştirdiği microLED paneller de tam olarak VR ve AR çözümlerine odaklanıyor. Şirket özellikle 3.5 µm piksel seviyesine inebiliyor olmasıyla öne çıkıyor. VR / AR başlıklar için ufak piksel boyutuna ihtiyaç bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Raxium’un ekibi Google tarafından yapılan açıklamaya göre son beş senedir düşük bütçeli, enerji dostu ve yüksek çözünürlüklü microLED ekranlar geliştiriyor. Google’ın bu ekranlar ile çok büyük çalışmalar yağacağı düşünülüyor.

Google Glass isimli gözlük modeliyle zamanında büyük bir deneme yapan ancak bunda tam olarak başarılı olamayan internet devi, metaverse’in gündemden düşmediği günümüzde yeni nesil giyilebilir AR / VR ürünleri üzerinde çalışıyor.

Google hamlesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi