reklamı kapat

POPÜLER

HTC One A9 incelemesi

htc-one-a9-07

MARSHMALLOW ETKİSİ

HTC One A9’un en büyük avantajlarından biri işletim sistemi. Android 6.0 ile gelen cihazın HTC’nin kaderine terk ettiği diğer cihazlarının aksine Google güncellemelerini en kısa sürede alacağı belirtiliyor. Marshmallow’un etkisiyle daha hızlı ve stabil bir kullanım sunan HTC, orta segment özelliklerine rağmen oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Arayüz ise alıştığımız HTC Sense ile yorumlanmış. Kullanıcı ihtiyaçlarını ön planda tutan bu arayüz Android’in kişiselleştirilebilme özgürlüğüyle de birleşiyor. Ancak bu noktada fazla kişiselleştirme değişik sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin cihaza bir iPhone teması oluşturarak, dışının yanı sıra içini de iPhone’a benzetmeniz mümkün.

Teknik detaylara biraz daha derinlemesine inmek gerekirse HTC’de 64 bit sekiz çekirdekli Snapdragon 617 işlemci yer alıyor. İşlemcinin dört çekirdeği 1,5 GHz, diğer dört çekirdeği ise 1,2 GHz hızında çalışıyor. 2 GB RAM ile işlemciyi destekleyen One A9’un en büyük sıkıntısı hafıza seçeneği. Türkiye’deki modellerde sadece 16 GB’lık hafıza bulunuyor. Hafıza problemini 2 TB’a kadar genişletilebilir microSD desteğiyle çözmeyi amaçlayan HTC, aslında bir bakıma özellikleriyle bunu zorunlu kılıyor. Yazının ilerleyen kısımlarında değineceğimiz bu zorlukların başında kamera yetenekleri ve yüksek çözünürlüklü ses dosyalarını desteklemesi geliyor. Yani cihazı alırken ya bir de hafıza kartı alacak ya da bulut sistemlerini düzenli bir şekilde kullanmayı alışkanlık haline getirmek durumunda kalacaksınız.

one-a9
Günlük kullanım performansını oldukça beğendiğimiz HTC One A9’u bir de oyun meraklıları için test ettik. Cihaz kendi sınıfı için yeterince başarılı, ancak zaman zaman zorlu grafikler isteyen oyunlarda çeşitli yavaşlamalar yaşayabiliyor. Bu detayı da eklemeden geçmeyelim.

HTC One A9, 2.150 mAh kapasiteli bir pille geliyor. Pil gün içinde ortalama bir performans sunuyor, akıllı telefonları her akşam şarja takmaya da bir hayli alıştığımız için kullanıcı açısında fark yaratan bir performans yok. Ancak standart bir kullanım mevcut. One A9’da öne çıkan pil özelliği ise Quick Charge 2.0 desteği. Oldukça hızlı şarj olan cihaz, pil sorununu bu şekilde çözmüş. Ayrıca Quick Charge 3.0 ile geleceğe dönük uyumluluğu olduğunu da belirtmekte fayda var.