reklamı kapat

POPÜLER

Metaverse dünyasına girişin ilk adımı; Meta Quest 2 incelemesi

 - Güncelleme: 24 Kasım 2021 11:06

Eleven Table Tennis

META QUEST 2 UYGULAMA MAĞAZASI

Oculus Quest 2’nin uygulama mağazasında iddialı yapımlar göze çarpıyor. Biz gözlükte popüler olan oyunlardan Eleven Table Tennis, Resident Evil VR ve Beats Saber yapımlarını oynadık. Çevrimiçi oyun desteği sunan Eleven Table  Tennis’te çok keyifli dakikalar geçirdik. Masa tenisini gerçekçi bir şekilde VR dünyasına aktaran oyunu internet üzerinden dünyadaki farklı yerlerdeki kişilerle de oynadık. Oyun esnasında dünyanın çeşitli noktalarında yeni insanlarla tanışma fırsatı da bulduk. Resident Evil VR ise özellikle aksiyon ve korku yapımlarından hoşlanan kullanıcılar için çok iyi seçenek. Bizim de beğeniyle oynadığımız oyun şu anda Oculus Quest 2’nin en iyi yapımları arasında gösteriliyor. VR gözlüğün bir diğer önemli oyunu ise Beats Saber. Işın kılıçlarıyla müziğin ritmine göre küpleri kestiğimiz oyunu da VR gözlüğü satın almayı düşünenlere tavsiye ediyoruz.  Gözlüğü kullanmadan önce odanızda sandalye veya sehpa varsa farklı yerlere koymanız gerekiyor. Belli bir alan oluşturduktan sonra gözlüğü kullanmanız gerekiyor. Quest 2 bu alanın dışına çıkılması durumunda sahip olduğu kameraları devreye sokarak gerçek dünyayı gözünüzün önüne getiriyor.

Gözlüğün mağazasındaki oyunlar ve uygulamalar ne yazik ki dolar üzerinden satın alınabiliyor. Oyunların satış fiyatları da 10 -40 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Oyunları daha uygun fiyata satın almanın bir yolu da bulunuyor. Bunun için Steam üzerinden bir satın alma gerçekleştirilebiliyor. Ancak Steam üzerinden satın aldığınız bir oyunu oynamak için gözlüğü bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Link kablosu adı verilen bu kablo sayesinde Half  Life: Alyx, Asgard’s Wrath ve Dirt Rally 2.0 gibi oyunlar oynanabiliyor. Ancak bu oyunların VR gözlükte oynanabilmesi için uyumlu bir bilgisayarın olması gerekiyor. Bilgisayarınızda en az Intel Core-i5 4590/AMD Ryzen 5 1500X işlemcisinin ve 8 GB RAM’in olması lazım. Grafik kartı tarafına bakıldığında NVIDIA RTX 3000, NVIDIA GEFORCE GTX 1060M, NVIDIA TITAN X ve daha bir çok kart desteği yer alıyor.

Uygulama mağazasına geri döndüğümüzde gözlükte Netflix, YouTube VR ve Amazon Prime Video VR uygulamalarını da kullandık. Gözlükte video izlemek çok keyifli. 4K’ya yakın bir çözünürlükte izlediğimiz içeriklerin kalitesinden memnun kaldık. YouTube’daki videolar 2.160p çözünürlüğe kadar destek veriyor. YouTube’da küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçilebiliyor. Büyük boy ekran boyutu seçildiğinde sinema salonlarındaki perdeler adeta gözünüzün ucuna geliyor. Pek tabii bu boyut seçildiğinde çözünürlük açısından bir kayıp yaşanıyor. Netflix uygulamasında ise kendinizi bir evin salonunda bulunuyorsunuz ve içerikleri bu şekilde izleyebiliyorsunuz.