reklamı kapat

POPÜLER

PlayStation 3 Slim

 - Güncelleme: 21 Mart 2015 00:46

PS3.jpg” alt=”PS3″ width=”525″ height=”369″ />Geçtiğimiz ay ön incelemesine yer verdiğimiz PS3 Slim’in bu ay ayrıntılı incelemesini sizlerle paylaşmamamızı beklemiyordunuz umarız. Evet, PS3 Slim’i bu ay ofisimize konuk ettik ve geçtiğimiz ay yalnızca edindiğimiz bilgilerle yetinmek durumunda kaldığımız için kendisinden bunun acısını çıkarttık. Sahip olduğu tasarımıyla eski versiyondan daha şık bir yapıya kavuşan olan PS3 Slim, artık sizin de bildiğiniz gibi daha ince ve daha hafif. 3.2 kilogram ağırlığa ve 65 mm inceliğine sahip olan PS3 Slim, mat bir yapıya kavuşturularak parmak izlerine veda etmemizi sağlamış. Eski versiyonun üzerinde bulundurduğu dokunmatik tuşlara da veda eden PS3 Slim, ayrıca -hatırlayacağınız gibi- kasanın arkasında bulunan ‘I/O’ tuşundan da kurtulmuş. Şimdi yapmanız gereken yalnızca PS3 Slim’i fişe takmak ve ön tarafında bulundurduğu daire şeklindeki açma tuşuna basmak. PS3 Slim’le birlikte eskiden adeta kulakları uğuldattığını fark ettiğimiz ses de ciddi anlamda önlenmiş. İç mimarisi her şeyiyle elden geçirilen PS3 Slim’i eski versiyonla yan yana koyup ikisinin arasında durduğunuzda neden bahsettiğimizi inanın anlayacaksınız. Ancak bu noktada olumsuz bir yönden de bahsetmemiz gerek: PS3 Slim, eski versiyondan daha fazla ısınıyor.

SİSTEM GÜNCELLEMESİ: 3.01
İncelememiz sırasında, geçtiğimiz ay elimize ulaşan bilgilerin aksine PS3 Slim’in 3.00 yazılımıyla birlikte gelmediğini de görmüş bulunduk; yazılımı kendiniz yüklemek durumunda kalıyorsunuz. Bunun için ‘Settings’ menüsünden ‘System Update’ bölümüne girmeniz yeterli. Güncelleme işlemini bitirdiğinizde paylaşıma yeni sunulmuş olan 3.01 versiyonuyla karşılaşıyorsunuz. (Yazılım güncelleme işlemi elbette eski PS3 versiyonu kullanıcılarına da hitap ediyor.) 3.01 versiyonuyla birlikte ise yepyeni bir XBM’e (Xross Media Bar) sahip oluyor ve daha pek çok yenilikle de tanışıyorsunuz. Bunlardan ilk dikkatinizi çekecek olanı, XBM’in pullarla süslenerek görüntünün derinliğe kavuşturulmuş olması. Bu sayede oldukça şık bir görünüme kavuşan XBM, elbette farklı yeniliklere de sahip. PlayStation Network menüsü altına eklenen ‘What’s New’ bölümü sayesinde, PlayStation Network üzerine eklenen son haberlere ve indirilebilir durumda olan çeşitli eklentilere ulaşabilir ya da oynadığınız en son oyuna yalnızca gamepad üzerindeki ‘Start’ tuşuna basarak giriş yapabilirsiniz. Aynı şekilde artık PlayStation Store bölümüne girmeden önce Store’a eklenen son oyunlara göz atabileceğiniz bir bölümünüz de var. Üzerine geldiğinizde aynı ‘What’s New’ bölümünde göreceğiniz gibi yana bir pencere açılıyor ve bu pencere üzerinde dolaşarak eklenen son oyunlara göz atabiliyor ve istediğinize tıklayarak direkt olarak sayfasına yönlenebiliyorsunuz. Ayrıca ekranın sağ üst köşesine konumlandırılmış olan durum göstergesinin çeşitli eklentilerle genişletildiğini söyleyebiliriz. Açmış olduğunuz oturuma ait kaç adet okunmamış mesajınız olduğunu, o an kaç arkadaşınızın online olduğunu ve PlayStation Store’da meydana gelen son güncellemeleri bu bölümden takip edebilmemiz mümkün. Bir diğer bahsetmeden geçemeyeceğimiz yenilik ise, artık orijinal temayı kullanmak zorunda olmamanız. XBM’i ister dinamik, isterseniz de durağan temalarla süsleyebilir, hatta işe Little Big Planet’in dinamik temasıyla başlayabilirsiniz. PlayStation Store üzerinden edinebileceğiniz bu şirin  temalara küçük bir meblağ ödemek kimseyi rahatsız etmez diye düşünüyoruz. Bu arada farkında olmadan yazının büyük bir bölümünü yazılım güncellemesine ayırdık sanırız, ancak bunca yeniliği görmezden gelmek olmazdı.

EN BÜYÜK AVANTAJ ELBETTE Kİ…
Tasarımı ve yenilenen iç yapısıyla sessiz bir yapıya kavuşturulmuş olmasının verdiği avantajın yanı sıra, PS3 Slim’i eski versiyonla karşılaştırdığımızda en büyük farkın ve avantajın fiyatın düşürülürken, sabit disk alanının genişletilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde bir ara 1.500 TL’den alıcı bulmaya çalışan PS3’ün sunduğu özelliklere ve daha fazlasına PS3 Slim’le kavuşabiliyorsunuz. Üzerinde bulundurduğu Blu-ray disk okuyucuyu da göz önüne alır ve piyasada Blu-ray oynatıcılara biçilen fiyatın ortalama 500 TL’ye sahip olduğunu da hesaba katarsanız, mükemmel oyun keyfi için arada oluşan fark olan 448 TL’den kaçınmayacağınızı düşünüyoruz. Bu arada PS3 Slim’le ilgili bir haberden de bahsetmeden geçmeyelim: PS3 Slim’in 250 GB’lık versiyonu yolda! Geçtiğimiz günlerde Sony tarafından açıklanan PS3 Slim 250 GB şu anda Japonya’da satışta. Ancak yeni PS3 Slim’in Türkiye’de de satışa sunulacağını söyleyelim. 250 GB’lık yeni PS3 Slim’in fiyatı ise henüz belli değil.

USB GİRİŞLERİPS3-1PS3 Slim üzerinde 2 adet USB girişi var

YENİLENEN TUŞLARPS3-2Eski versiyondan hatırladığımız dokunmatik tuşlar ortadan kaldırılmış

PS3 LOGOSUPS3-3Mat zemin üzerindeki PS3 logosu eskisine nazaran daha hoş görünüyor

65 MM İNCELİKPS3-4PS3 Slim, yalnızca 65 mm’lik inceliğe sahip

MAT ZEMİN ŞIKLIĞIPS3-5PS3 Slim, eski versiyonla yan yana konulduğunda fark yaratıyor

DİNAMİK TEMALARPS3-6Yazılım güncellemesiyle Little Big Planet gibi dinamik temaları kullanabilirsiniz

PUANLAMA
-5YILDIZ-

ARTILAR
Uygun fiyat, 120 GB’lık sabit disk genişliği, oldukça sessiz çalışması, mat yüzeyli şık tasarımı, yeni PS3 logosu.

EKSİLER
Performansı etkilemese de eski sürümden fazla ısınıyor olması.

SONUÇ
Özellikle uygun fiyatıyla ülkemiz oyuncuları tarafından büyük bir heyecanla karşılanan PS3 Slim, performansıyla da tüm konsol meraklılarını mutlu edecektir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşlemci
• Cell Broadband Engine

Hafıza
• 256 MB XDR Main RAM
• 256 MB GDDR3 VR AM

Sabit Disk
• 120 GB

Görüntü Desteği
• 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i

Ses Desteği
• LPCM 7.1ch
• Dolby Digital
• Dolby Digital Plus
• Dolby TrueHD
• DTS, DTS-HD, AAC

Bağlantılar
• HDMI, USB (2 adet)
• Ethernet, IEEE 802.11 b/g
• Bluetooth

Güç Tüketimi
• 250 watt

Boyutlar
• 290 x 65 x 290 mm

Ağırlık
• 3.2 kilogram