reklamı kapat

POPÜLER

PlayStation 5

PlayStation 5 bu sefer iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, Sony’nın resmi içeriği sonrasında bu sefer de iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. İşte detaylar;

Stok sorunları nedeniyle bulmanın inanılmaz zor olduğu PlayStation 5, iFixit’in son konuğu olarak tekrardan gündemde. Buradan adım adım iç donanımını görebileceğiniz konsol, tamir konusunda firmadan 10 üzerinden 7 puan aldı. Tamiri aşırı kolay olmayan ancak imkansız da bulunmayan konsol, bakımı kolay yorumu aldı. Konsolun en çok dikkat çeken yanı ise yine DualSense oyun kumandası oldu. Çünkü iFixit onun da içini açtı ve detaylarına derinlemesine baktı. Detaylı incelemede kumanda içerisindeki 5.7 Wh pilin kolaylıkla değiştirilebildiği ortaya çıktı. Resmi destek verildiği zaman ikinci M.2 SSD yuvası üzerinden kolaylıkla depolama artışı yapılabilecek PS5, iFixit’e göre 350W gücünde bir güç kaynağı kullanıyor. 350W güncel PC’lerin güç ihtiyacı göz önüne alındığı zaman gerçekten çok düşük seviyede yer alıyor. Ancak PS5’e elbette bu güç fazlasıyla yeterli oluyor.

PlayStation 5

PlayStation 5 için önemli bir eksik yakında kapanıyor

Türkiye’de 8.299 TL‘den 19 Kasım tarihinde raflardaki yerini alan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, özel hazırlanan FAQ sayfası ile önemli bir detay daha kazandı. Buna göre konsol ileride VRR yani “variable refresh rate” özelliğine kavuşacak. Bu özelliğin şimdi olmaması oldukça garip çünkü konsol HDMI 2.1 desteğine sahip. HDMI 2.1’in de yerleşik olarak VRR desteği bulunuyor. Ancak buna rağmen şu an PS5’te VRR yer almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox Series X, Series S ve One X konsollarda ise aktif olarak yer alan VRR, PS5’e bir yazılım güncellemesi ile gelecek ancak bunun tarihi henüz verilmiyor. Peki VRR ne işe yarıyor? VRR teknolojisi televizyonun yenileme hızını oyunun kare hızına bağlı olarak gerçek zamanlı ayarlayabiliyor. Bu sayede de oldukça akıcı bir oyun deneyimi elde edilebiliyor. VRR’dan yararlanmak için kaynak (PlayStation 5, Xbox Series X / S vb.) yanında televizyonun da HDMI 2.1 ile VRR desteği olması gerekiyor.

İlgili Video