reklamı kapat

POPÜLER

Koenigsegg

Rimac, Koenigsegg ve Singer’ın patronları birbirlerinin otomobillerini test etti [Video]

Rimac, Koenigsegg ve Singer’ın patronları birbirlerinin otomobillerini test etti. Otomobil tutkunları için keyifli bir içerik daha geldi.

TopGear tarafından paylaşılan 47 dakikalık videoda, Bugatti’yi de yöneten Rimac şirketinin patronu Mate Rimac, Koenigsegg dünyasının başındaki isim Christian von Koenigsegg ve özel otomobil modelleriyle tanınan Singer’ın patronu Rob Dickinson bir araya getirildi. Keyifli videonun başında iddialı hiper otomobil Koenigsegg CC850’in direksiyonuna Mate Rimac ve Rob Dickinson geçti. Daha sonra Dickinson ve Koenigsegg’in Bugatti Mistral’i test ettiği videoda yöneticiler, Mate Rimac’ın hazırladığı tamamen elektrikli hiper otomobil modeli Nevera R’ı ve aynı zamanda Porsche 911 temelli Singer DLS’i de denedi.

Mate Rimac, Christian von Koenigsegg ve Rob Dickinson’ın bir araya getiren sohbet formatındaki ikinci video:

Christian von Koenigsegg bundan önce TopGear ile gerçekleştirdiği röportaj ile dikkat çekmişti. Ünlü CEO elektrikli araçların performansını takdir ediyor; ancak özellikle süper spor ve hiper otomobil kategorisinde “ruh” ve “duygu” açısından eksik kaldıklarını belirtiyor. Elektrikli araçların pratikliğini, sessizliğini ve verdiği anlık tepkileri sevdiğini söyleyen CEO, gerçek bir otomobil tutkununun aracıyla duygusal ve fiziksel bir bağ kurmak istediğini; motorun sesini duymak, vites geçişlerini hissetmek gibi daha “ilkel” deneyimlere ihtiyaç duyduğunu vurguluyor.

Çok güçlü olmalarına rağmen hiper otomobil kategorisinde tamamen elektrikli modellere olan talebin çok düşük olduğunu ifade eden ve elektrikli araçları “duygusuz robotlara” benzeten Christian von Koenigsegg, mevcut durumu analog mekanik saatlerin quartz saatler tarafından neredeyse yok edilip sonra yeniden kıymet kazanmasına benzetiyor. “İnsanlar, el yapımı yani duygusal değeri bulunan parçaları tercih etmeye devam ediyor.” diyen CEO, “Hiçbir zaman tamamen elektrikli bir otomobil üretmeyeceğiz” demiyor; ancak şu anda aceleleri olmadığını aktarıyor. Üretimi planlanan tüm araçları satan şirket, aktarıldığı kadarıyla 2026’nın sonunda ya da 2027’nin başında yeni bir içten yanmalı motora sahip süper/hiper otomobil ile karşımıza çıkacak.

Koenigsegg ve fazlası yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X