reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy Mega incelemesi

 - Güncelleme: 06 Eylül 2013 10:00

Samsung Galaxy Mega

İKİ ELİN SESİ VAR
Tek elle kullanmanın teknik olarak mümkün olmadığı Galaxy Mega’da Samsung, tek elle kullanım alanını olabildiğince genişletmeye çalışmış. Ekran kilidi ve numara çevirme ekranlarında telefon hangi elinizdeyse tuşları o yana yaklaştırabiliyorsunuz. Numara yazmak, hesap makinesini kullanmak için de aynı özellik çalıştırılabiliyor. Ancak biz telefonu kullandığımız süre boyunca cihazı iki elle tuttuğumuzda daha rahat ettiğimizi hatırlıyoruz.

Cihazın ekranı başarılı. 720p LCD ekranda parlaklık ve gerçek renk tonları memnun ediyor. Ekranın büyüklüğü adeta insanda film izleme hevesi doğuruyor çünkü telefon, insanı multimedya görüntülemek için çağırıyor sanki. Tablete yakın büyüklükte olmasının avantajlarından biri multimedya. İkincisi de ofis programları, S Memo ve S Planner üzerinden çalışma hayatınızı yönetmek ve planlamak. S Memo’da kalem kullanmak çok daha eğlenceli ve kolaydı tabii ki ama bu cihazda parmağınızla yazı yazabileceğiniz kadar alan var neyse ki. Android işletim sisteminin 4.2.2 sürümünün bulunduğu Galaxy Mega, Samsung’un TouchWiz arayüzüyle çalışıyor.

KAMERA VE PERFORMANS
8 megapiksel çözünürlüklü kamerasından gayet memnun kaldığımız Galaxy Mega’nın maksimum fotoğraf boyutu 3264×2448 piksel. Video tarafında ise saniyede 30 karelik 1080p video kaydı imkanı sunuyor. Kamera uygulamasının arayüzü de sunduğu seçenekler de yeni nesil Samsung Galaxy cihazlarında rastladıklarımıza benzer. Sesli çekim, en iyi yüz, spor ve gece çekimi gibi modlar, mod tekerinde yer alırken ekranın altından açılan diğer bir menüde ise sahneye verilebilecek farklı efektler ve renk tercihleri sunuluyor. Otomatik çekim modu aktifken bu efektlere başvurabilirsiniz.

Video kaydı için herhangi bir seçenekler menüsü sekmesine ulaşmanız gerekmiyor; kamera uygulaması açıldığında ekran üzerindeki deklanşörün yanında bir de video kamera ikonu yer alıyor. Bu tuşa bastığınızda video kaydı başlıyor. Video kaydı sırasında otomatik odaklama çalışıyor ve yeterince hızlı cevap veriyor. Eğer ekrana dokunarak sahnenizde bambaşka bir alana odaklama yapmak isterseniz o zaman otomatik odak devreden çıkarak kontrolü size bırakıyor. Yalnız o andan sonra ekran üzerinde beliren AF tuşuna bastığınızda tekrar otomatik odaklama geçebiliyorsunuz.

Üzerinde Qualcomm Snapdragon 400 gibi yeni nesil bir işlemci bulunan Galaxy Mega, 1,7 GHz hızında çift çekirdekli işlemcisi olmasına rağmen rakiplerinden ileride bile sayılabilir. 5,5 inç ekranıyla, 6,3’lük Mega’nın yanında çocuk menüsü gibi kalan Note II, dört çekirdek işlemcili donanımıyla, genel sistem performansı ölçen programlardan daha düşük skorlar alıyor. Bunda hem üst versiyon işletim sisteminin hem de yeni nesil işlemcinin etkileri aranmalı tabii ki. Samsung’un hedefi de performans odaklı bir cihazla Galaxy S4’le sunduklarını 6,3 ekranda sunmak değil; onun yerine büyük ekranlı akıllı telefon piyasasında varlığını nispeten güçlü modellerle devam ettirmek. Galaxy Mega’yı tablet niyetine kullanacak, rahat rahat dizi ve filmler izleyecek, üstelik de uçuk fiyatlar görmeye alıştığımız bir dönemde 1.399 TL’lik bir fiyattan satın alacaksınız. Bizce fiyat-performans olarak daha iyisi olamazdı. Vadettiklerini yapan, yeni nesil işlemci ve en son sürüm işletim sistemine sahip, üstüne üstlük fonksiyonel yazılımlarıyla daha da değerlenen Galaxy Mega, büyük ekranlılar arasında üst sıralara taşınıyor.