reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S9+ incelemesi

AKILLI TARAMA NE KADAR AKILLI?

Galaxy S9+’ı kullanırken özellikle parmak izi yerine yeni Akıllı Tarama özelliğine ağırlık verdik. Çünkü parmak izi sensörü her zamanki gibi gayet hızlı ve iyi çalışıyor. Akıllı Tarama ise bizim için önemliydi çünkü rakibe verilen bir cevap aynı zamanda bu özellik. Öncelikle en başta şunu belirtelim eğer gözlük kullanıyorsanız canınız hayli sıkılacak. Akıllı Tarama hem yüz hem de iris taraması yapıyor. Telefonun ekranını o şekilde açıyor. Rakibe kıyasla ekranın daha yavaş açıldığını gözlemlememizin yanında ilginç mecburiyetler de yaşadık. Hem numaralı gözlük hem de gözlüksüz test ettiğimiz Akıllı Tarama özelliği eğimli kullanımda ne yazık ki bir türlü tarayamadı. Eğimden kastımız yürürken telefonu elinizde hafif eğimli tutup kafanızı aşağı indirerek cihaza baktığınız o düzlem. Önce gözlük yüzünden olduğunu düşünmüştük ancak gözlüksüz de aynı sonucu alınca pes ettik. Öte yandan cihazı dik tutarsanız ekran hemen açılıyor. Zaten “cihazı dik tutun” uyarısını da sık sık veriyor. Ancak bu doğal bir kullanım değil ne yazık ki. Küçük bir detay ama kullanımı etkiliyor, sinirleri bozuyor. Ayrıca çeşitli koşullarda yine akıllı taramanın bizi tanımakta zaman zaman zorlandığını fark ettik. Bu noktada rakibin gerisinde gibi görünüyor.

AR EMOJI

Herkesin merak ettiği o konuyu da kamera yeteneklerine geçmeden aradan çıkaralım. AR Emoji, Samsung’un rakibe verdiği bir diğer cevap olmuş. Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, sistem rakip kadar iyi değil. Bunu itiraf etmek gerekiyor. Öncelikle sistemin nasıl çalıştığını anlatalım; ön kamera kullanarak kendi selfie’nizi çekiyorsunuz. Sistem sizi otomatik olarak bir emojiye dönüştürüyor. Bu emojinin yüz ifadelerini ön kamerayla değiştirebiliyorsunuz. İnternette kullanıcıların bir kısmının yaratılan emojinin onlara benzemediği konusundaki yazılarını gördük. Ancak bizim durumumuzda bu yaşanmadı. Test sırasında yaratılan emoji bize fazlasıyla benziyordu. Bizim ana sorunumuz bu olmadı. Bizim için asıl sorun emojinin yüz ifadelerinin rahatsız ediciliği. Öncelikle malum rakiple tamamen farklı bir teknoloji kullanıldığı konusunun altını çizelim. Bu da elbette ifadeleri yansıtmaktaki başarısızlığın sebebini biraz açıklıyor.

Birincisi karakterlerin anlamsız bir şekilde vücutları var. Koca kafalı küçük vücutlu karakterler Bitmoji’den fırlamış gibi görünüyor. Buna alışsanız dahi AR Emoji’de video kaydederken kafanızı oynattığınızda karakterin tüm vücuduyla oynamasına asla alışamıyorsunuz. Örneğin ileri geri kafa sallamasını beklediğiniz karakter tüm vücudunu sallıyor. Ortaya haliyle garip bir durum çıkıyor. Kızgın, şaşkın, gülen ifadeler de ne yazık ki başarısız. Özellikle dudakların hareketi, yersiz titremeleri çok rahatsız ediyor. Daha da önemlisi sevimli değiller. Bu arada yine gözlükleriniz varsa bu alanda da biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Emojilerle ifadeler oluştururken gözlüksüz kullanmanızı tavsiye ederiz. AR Emojiler’in en beğendiğimiz yanı klavyeye entegre çıkartmalar oldu. İfadeleri her sosyal ağda kullanmak büyük eğlence. Ayrıca canlı şekilde yüz ifadesi yaparken yaşanan garip görsellik çıkartmalarda yer almıyor. Kısacası AR Emoji daha iyi olabilirdi demeden kendimizi alamıyoruz.